İzmir Sinema Ofisi ile Turizm Bilgilendirme Ofisi bugün törenle hizmete açıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sinemacılarla bir arada olmaya, sıkıştıkları yerlerde yardımlarına yetişmeye kararlıyız. Bu amaçla kurumsal kapasitemizi de her geçen gün arttırma yönünde çaba sarf ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Vakfı tarafından Alsancak'ta kurulan İzmir Sinema Ofisi ile Turizm Bilgilendirme Ofisi’nin azılış törenine Tunç Soyer’in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, oyuncu Cezmi Baskın, bürokratlar, sanatçılar, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“İLERİYE TAŞIYACAK KURUM OLACAK”

Sinema için her zaman desteğe hazır olduklarını kaydeden Tunç Soyer, şöyle konuştu:

“Sinemacılarla bir arada olmaya, sıkıştıkları yerlerde yardımlarına yetişmeye kararlıyız. Bu amaçla kurumsal kapasitemizi de her geçen gün arttırma yönünde çaba sarf ediyoruz. Gururla söyleyebilirim ki İzmir Sinema Ofisi’nde gerçekten yetkin ve fedakârca çalışan güçlü bir ekibimiz var. Sektörün İzmir’deki ihtiyaçlarına cevap verebilme yönünde iddiamızı ortaya koyuyoruz ve bu yöndeki adımları teker teker atacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde film çekimlerini kolaylaştırma komisyonunun kurulması ve film yapımlarına destek sağlanmasına ilişkin yönetmeliğin oluşturulması için hazırlıklara başladık. İzmir Sinema Ofisimiz, bu uygulamaların gerek İzmir’deki diğer kurumlara gerekse de ulusal çapta kültür politikalarına örnek olması amacıyla bu çalışmaları çok ilerilere taşıyacak bir kurum olarak görev yapacak.

“PAYIMIZA DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İzmir Sinema Ofisimiz, sektördeki gençler, öğrenciler için müfredatın ötesine geçecekleri bir uygulama alanı, laboratuvar ortamı olacak. Tüm akademisyenlerimizi de buraya, öğrencileriyle burada buluşmaya davet ediyorum. Üniversitelerde veya sektörün içindeki parlak gençlerin yaratıcılıklarını, dinamizm ve heyecanlarını başka bir kente giderek değil, İzmir’de kalarak katkıya dönüştürmelerini arzu ediyoruz. Onların şehrimizin kültür sanat yaşamına katkı sunmalarını sağlayacak imkânlar yaratmayı, kendimize görev biliyoruz. İzmir’in geleceğinde, refahının büyümesi adına bizleri heyecanlandıran çok güçlü bir potansiyel olduğunu görüyorum. Biz de payımıza düşen neyse onu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

Turizm Bilgilendirme Ofisi hakkında da açıklamalarda bulunan Soyer, “Bilgilendirici dokümanlar ile tanıtım filmleri olacak; yönlendirmeler yapılacak. Ayrıca İzmir’in kadim görsel kimliğinden esinlenilerek tasarlanan “Made By İzmir” ürünleri, turistlerin beğenisine sunulacak” dedi.

Kaynak: anka