İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı 27 Eylül-3 Ekim 2021 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Afetlere dirençli kent yaratmak için 12 sivil toplum kuruluşu ile yapılacak iş birliği protokolü ve “Uluslararası Yangın ve Deprem Sempozyumu”nun da yer aldığı etkinlik programı ile toplumun yangın ve doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı 27 Eylül- 3 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. Yangın söndürme ve arama kurtarma tatbikatlarına katılacak itfaiyeciler, eğitim çalışmaları ile de halkı yangın ve doğal afetlere karşı hazırlayacak. İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında 27 Eylül Pazartesi günü Torbalı Tepeköy Mahallesi Atatürk Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Telekom binasında yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yapılacak.

28 Eylül Salı günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Günün anlamına ilişkin konuşmaların ardından kutlamalar kentin farklı ilçelerinde tatbikatlar ve eğitimler devam edecek.

ENEGELLİLERE AFET EĞİTİMİ

İtfaiye erleri, 28 Eylül günü saat 11.30'da Urla'da bulunan Yılay Hakan Çeken Lisesi'nde yangın söndürme ve kurtarma, saat 14.00'de Eski Foça Meydanı’nda engellilere yönelik arama, kurtarma, tahliye tatbikatı yapacak. Saat 15.00'da Eski Foça Atatürk Kültür Merkezi’nde engellilere yönelik afet eğitimi verilecek. 29 Eylül Çarşamba günü Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde sivil toplum örgütleri ile “Afete Hazır İzmir” protokolünün ardından tatbikat yapılacak. 30 Eylül Perşembe günü saat 09.30'da Bayraklı Tepekule Kongre Sarayı’nda uluslararası katılımlı “Yangın ve Deprem Sempozyumu” başlayacak. Gün, Basmane Tren Garı'nda yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı ile devam edecek. İtfaiyeciler 1 Ekim Cuma günü Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde huzurevi sakinleri ile bir araya gelecek. Aynı gün saat 12.00'de İZSU Genel Müdürlüğü binasında yangın ve arama kurtarma tatbikatı yapılacak. İtfaiye Haftası, 2 ve 3 Ekim tarihlerinde itfaiye şehitlerinin kabirlerinin ziyaret edilmesi ile son bulacak.

Kaynak: anka