İzmir Gaziemir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamaları için özel bir program hazırlıyor. İlçe stadında kırmızı ve beyaz tişörtlerle zeybek oynayacak bin 500 kişi, daha sonra Türk bayrağı koreografisi yapacak.

İzmir Gaziemir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü festival havasında kutlamak için şimdiden harekete geçti. "Gaziemir Ata'sı için oynuyor" sloganıyla kırmızı ve beyaz tişörtlü bin 500 kişinin Gaziemir İlçe Stadı'nda zeybek oynayacağı etkinliklerde Türk Bayrağı koreografisi de oluşturulacak. Ardından festival alanında düzenlenen konserle bayram coşkusu sürecek. 

Zeybek gösterisine katılmak isteyenlere belediyenin halk dansları eğitmenleri tarafından kentin dört farklı noktasında ders verilecek. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacak eğitimler her hafta pazartesi ve çarşamba günleri düzenlenecek.

Çalışmalar, 3 Ağustos Salı gününden sonra her salı günü Beyazevler Parkı’nda, 5 Ağustos Perşembe'den sonra her perşembe Irmak Mahallesi Pazar Yeri’nde, 6 Ağustos Cuma gününden itibaren de her cuma Sarnıç Naim Süleymaoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar sürecek çalışmalar 18.30-19.30 saatleri arasında düzenlenecek. Özel çalışmada yer almak isteyen yurttaşlar herhangi bir ön kayıt yaptırmadan, evlerine en yakın noktada düzenlenen eğitimlere katılarak projede yerini alabilecek.

Kaynak: anka