İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bin 422 adet yeni bağımsız birim yapımını kapsayan üçüncü etabı için ihale açtı. İzmir Büyükşehir Başkan Tunç Soyer, dönüşümle çağdaş bir kentin tüm olanaklarına kavuşacak Uzundere’de çekim merkezi haline gelecek yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık projenin üçüncü etabı için 29 Temmuz’da ihaleye çıkacak. Projenin birinci ve ikinci etabını tamamlayarak 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim eden Belediye, üçüncü etapta bin 422 bağımsız birim yaptıracak.

Üçüncü etap ihalesini kazanacak firma, 7 adada toplam bin 422 bağımsız birim inşa edecek. İhale kapsamında iki imar adası tamamen yükleniciye ait olacak. Diğer beş imar adasında yüklenici ve hak sahiplerine ait bağımsız birimler ortak hisseyle yapılacak. Etap bütününde belediye hissesi olarak herhangi bir bağımsız birim olmayacak. İhale kapsamında yapılacak bağımsız birimlerin yüzde 57’si yükleniciye, yüzde 43’ü hak sahiplerine ait olacak. Büyükşehir tarafından yaratılan bu koşullar sayesinde ihaleye katılımın yüksek olması bekleniyor.

YENİ BİR YAŞAM ALANI DOĞUYOR

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sadece eski binaları yıkıp yenilerini yapmadıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bölgeyi sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla, altyapısıyla bir bütün halinde dönüştürüyoruz. Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Rekreasyon alanında ise projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket-futbol sahaları, tenis kortu sosyal-kültürel merkezler, pazar alanı, otopark ve daha fazla yeşil alan oluşturulacak. Uzundere’de yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz” dedi.

Uzundere dönüşüm alanında ayrıca bölge çocukları ve kadınları için Masal Evi, kütüphane ve etüt merkezi de yapılacak. Bölge kadınları meslek kurslarına katılırken çocuklarını Masal Evi’ne bırakabilecek.

Kaynak: anka