DAVUT GÜLEÇ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Üniversiteler yaptınız; yeterli sayıda öğrenci yurdu yapmadınız. Kuldan utanmayanlar, Allah'tan da korkmuyor. Bu milletin sırtına yükledikçe yüklüyor. Vatandaşın gözüne baka baka 'ülkede refah iyi' diyebilen AKP vatandaşın gerçeklerini görmüyor ya da görmezden geliyor” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, üniversite öğrencilerinin yurt sorununu, yaptığı yazılı açıklamada değerlendirdi. Öğrencilerin kalacak yurt bulamadığına dikkat çeken Ataş, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Kendine saraylar yapan, lüks ve ballı harcamalardan kaçınmayan, itibardan tasarruf yapmayan AKP, konu vatandaşa gelince yine gerçek yüzünü gösteriyor. Her yere üniversite açmakla övünen, bu anlayışla niteliksiz eğitimi, tercih edilmeyen bölümleri, boş kontenjanları hayata geçiren AKP, bunu yaparken aileleri, gençleri mağdur etmeyi sürdürüyor. Üniversite okuma hayali ile devletine güvenen ve en azından devlet yurdu hayali kuran ailelerin bu umutlarını dahi hiç ediyor. Aileler ve çocukları üniversite mutluluğu yaşayamadan, daha ilk gün nerede kalacaklarının korku ve endişesini yaşıyor. Kendilerine bol bol saray yapanlar, milletin parasını saraylara, lükse aktaranlar, vatandaşa yurt dahi yapmıyor. Bu yapılması gereken hizmeti bile çok görüyor.

“AKP, YURT SORUNUNU GÖRMEZDEN GELİYOR, ÇÜNKÜ...”

Üniversiteler yaptınız; yeterli sayıda öğrenci yurdu yapmadınız. Kuldan utanmayanlar, Allah'tan da korkmuyor. Bu milletin sırtına yükledikçe yüklüyor. Vatandaşın gözüne baka baka 'ülkede refah iyi' diyebilen AKP vatandaşın gerçeklerini görmüyor, ya da görmezden geliyor. Gençlerimizi cemaatlere, yandaş vakıf ve derneklere yönlendirmek için yurt problemini görmezden geldiniz. Bugün ev kiraları uçtu, aileler çaresiz birçok öğrencimiz yurtsuz kaldı. Öğrenciler okullarına gidemiyor. Bu çıkmazlardan, sorunlardan kurtulmak mümkün. AKP tükenmiştir, çözüm üretemez haldedir. AKP'nin, millet umurunda değildir. AKP için asıl önemli olan ranttır, ama İYİ'ler geliyor. Bu kötü gidişe milletimizle birlikte dur diyeceğiz."

 

 

Kaynak: anka