DAVUT GÜLEÇ 

İYİ Parti Talas Belediyesi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bin 100 damızlık koyun ve koç dağıtımına Talas ilçesini dahil etmeyerek ayrımcılık yaptığını söyledi. Çalıksoy, Talas Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Yalçın’a ise kırsaldaki çiftçi için alacağı her türlü destek kararına destek vereceklerini açıkladı.

Destek konusunda Talas kırsalının daha çok ihtiyacı olduğunu savunan Çalıksoy, yaptığı açıklamada, “Bu projede küçükbaş dağıtılan ilçeler içerisinde Talas ilçemizin kırsalı her ne hikmetse alınmamıştır. Kaldı ki Talas ilçemizin kırsalında tarım yapılan topraklar diğer ilçelerdeki toprak yapısına nazaran verim oranı düşüktür. Çiftçilerimiz aynı girdilerle yapmalarına rağmen gelir oranı diğer ilçelere göre düşüktür. Destek konusunda Talas ilçemizin kırsalının desteğe daha çok ihtiyacı vardır. Şimdi ilçe kırsalındaki Cebir, Çömlekçi, Mareşal, Sosun, Süleymanlı, Kepez, Sakaltutan ve diğer saymadığımız mahalleler ile Tomarza’nın mahallelerinden ne farkı olduğunu biri çıkıp anlatsın. Bu proje kapsamında diğer ilçelerdeki mahalleler kapsama alınıyorsa Kepez’in de Örencik’in de kapsama alınmasını istiyoruz” dedi.

“TALAS AYRIMCILIĞI HAK ETMİYOR”

“Talas ilçemizin kırsalındaki mahallelerimiz bu ayrımcılığı hak etmiyor” diyen Çalıksoy, daha sonra şöyle konuştu:

“Bu insanların tarım ve hayvancılık konusunda daha ciddi desteklere ihtiyacı var. Bu kırsaldaki halkımızın bu destekten yararlanmasını istiyoruz. Her ne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç, Talas ilçesini bu destek programından mahrum ettiyse de Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a sesleniyorum. Bu mahallelerimizde yaşayan çiftçilerimiz bu ayrımcılığı hak etmiyor. Bunun telafi edilmesini düşünüyorum. Belediyemizin alacağı her konuda İYİ Parti olarak destek vereceğini açıklıyorum.”

Kaynak: anka