MURAT AKGÜL

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, Mardin’deki yüksek su faturalarını, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bir önceki dönem atanan kayyum yönetimindeki yolsuzluk iddialarına bağladı. Akar, "Eğer ki Mardin Belediyesi’nin bu kadar büyük bir borç yükü olmamış olsaydı bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplam 9 vilayetin hepsinden daha yüksek su bedelini vatandaşlarımız ödemezdi. Adeta geçmişte yapılan yolsuzlukların bedelini halkımız ödüyor" dedi.

Süleyman Akar, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, belediye başkanının görevden alınmasının ardından Mardin Valisi Mahmut Demirtaş tarafından yönetilen Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde bir önceki dönem atanan kayyum yönetimindeki yolsuzluk iddialarını yeniden gündeme getirdi. Mardin’deki yüksek su faturalarını yolsuzluk iddialarına bağlayan Akar, şunları söyledi:

"MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 1 MİLYAR 226 MİLYON BORCU VAR"

“Bir önceki kayyum döneminde defaten dile getirdiğimiz bir konu, duyduğumuz kadarı ile 52 muhtemel suçlu ve bu suça teşebbüs etmiş oradaki yetkililer hakkında soruşturma izni verilmiş. Biz bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Soruşturmanın bir an evvel nihayete erdirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması lazım. Bu konun Mardin’in gündeminde düşürülmesi lazım. Şayet varsa, suça bulaşmış olanlar, kamunun malına tenezzül edenler, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerin bu yaptıklarının yanlarına kar kalmamasını kamuoyu adına, Mardin halkı adına talepte bulunuyoruz. Bir milyar 226 milyon gibi muazzam bir borç yükünü, Mardin Belediyesi şu an üstlenmiş. Eğer ki Mardin Belediyesi’nin bu kadar büyük bir borç yükü olmamış olsaydı. Bugün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toplam 9 vilayetin hepsinden daha yüksek su bedelini vatandaşlarımız ödemezdi. Adeta geçmişte yapılan yolsuzlukların bedelini halkımız ödüyor” 

 

Kaynak: anka