İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, anneler günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, genel başkanı kadın olan bir partinin kadın milletvekili olduğuna vurgu yaparak, "Kız çocuklarımızdan, tüm annelere kadar uzanan bütün kadınlarımıza daha iyi yaşam koşullarını sağlamak ve annelerin akan göz yaşlarını dindirmek boynumuzun borcudur" dedi.

Annelerin, evlatlarını yetiştiren bugüne getiren, aileyi aile yapan, onu ayakta tutan insanlar olduğunu ifade eden Dr. Aylin Cesur, mesajında şunları dile getirdi:

"Annelerimiz, bizle üzülür, bizden daha çok üzülürler; bizle sevinir, bizden daha çok sevinirler. Anaların hakkı ödenmez, o sebeple annelerimize layık bir ülke yaratmak, hak ettikleri bir hayatı, dertlerden uzak, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmelerini sağlamak annelerimize olan borcumuzdur.

Bugün anneler günü ancak, ülkemizin içinde olduğu koşullar annelerimize, fedakâr kadınlarımıza layık görülemez. Kadın yoksulluğunun günden güne derinleştiği ülkemizde, evladına istediği aşı pişiremeyen, çocuğuna istediğini alamayan annelerimiz artıyor. Kadınlarda geniş tanımlı işsizlik oranının yüzde 40’lara yaklaştığı, kadınların iş gücüne katılımının erkeklerin yarısı kadar olduğu, erkekler 10 kazanırken kadınların 4 kazanabildiği, son bir yılda işten çıkarılan kadınlarının oranının erkeklerden 2 kat fazla olduğu bir düzen onlara reva görülemez."

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇIKILAN BİR ÜLKEDE KADINLARIMIZ İÇİN GÜVENLİK VE ADALETTEN SÖZ EDİLEMEZ"

Her yıl 400’den fazla kadının öldürüldüğüne, bu yılın ilk 4 ayında öldürülen kadın sayısının 154'ü bulduğuna işaret eden Isparta Milletvekili Cesur, "Bu ortamda annelerimiz için huzurdan bahsedilemez. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılan bir ülkede kadınlarımız için güvenlik ve adaletten söz edilemez" dedi.

Sağlık sektöründe mücadele eden kadınlara ve evlatlarını teröre kurban veren annelere değinen Dr. Aylin Cesur, mesajında şunları kaydetti:

"ANNELERİMİZİN ÇOK DAHA İYİSİNİ HAK ETTİĞİNE İNANIYORUZ"

"Biz, annelerimizin çok daha iyisini hak ettiğine inanıyoruz. Anneler Günü'nde, bütün bu acılardan uzak, coşkulu, mutlu ve ümitli bir şekilde, annelerimizle birlikte doya doya yaşayacağımız bir gelecek hayal ediyoruz.

Kadınlarımızın ekonomik hak ve özgürlüklerini iyileştirmek, kadın istihdamını arttırmak ve kadın yoksulluğunu sona erdirmek istiyoruz ki, kadınlarımız güçlü olsun, annelerimiz güçlü olsun. Kadına şiddetle ve kadın cinayetleri ile mücadele için devletin bütün araçlarını seferber etmek istiyoruz ki, kadınlarımız güvende olsun, devletin arkalarında olduğunun bilinciyle huzur içinde yaşasınlar. Biz, yoksulluk ve sefaletten kurtulmuş, mutlu aileler istiyoruz. Evladının yüzü güldüğü için yüzü daha da gülen annelerimiz olsun istiyoruz. Kadınlarımıza, annelerimize sağlamak istediğimiz gelecek için çalışmaya devam ediyoruz.

Genel Başkanı kadın olan bir partinin, kadın milletvekili olarak, kız çocuklarımızdan, tüm annelere kadar uzanan bütün kadınlarımıza daha iyi yaşam koşullarını sağlamak ve annelerin akan göz yaşlarını dindirmek boynumuzun borcudur."

 

 

Kaynak: anka