MEHMET YAYLIOĞLU

Kütahya’da üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte ev kiraları arttı. Kiralardaki yüksek artışı eleştiren İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk, öğrenci okutmanın artık çok zor olduğunu söyledi. Ertürk, "Üniversite öğrencileri Kütahya için birer bacasız bir fabrika gibidir, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Her zaman söylediğimiz gibi fırsatçılar kendilerinin para kazandığını sanıyor ama bunun bedelini Kütahya ödüyor" dedi.

Üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitim modeliyle açılmasıyla ortaya çıkan talep, konut kiralarının artmasına neden oldu. İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk, bunun Kütahya’ya zarar vereceğine dikkat çekti. Ertürk, şunları söyledi:

“Pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalan öğrenciler, okula tekrar gelerek eğitimlerine kaldığı yerden devam edecekler. Üniversite öğrencileri Kütahya için birer bacasız bir fabrika gibidir, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Her zaman söylediğimiz gibi fırsatçılar kendilerinin para kazandığını sanıyor ama bunun bedelini Kütahya ödüyor. Türkiye’de yaşam standartlarında ev kiraları artmakta ama bunun fırsatçılığa dönüşmesini kınıyoruz. Fırsatçılık yapanların, kendisinin de düşük gelirli bir aile olabileceğini; çocuğunun başka bir şehirde eğitim alıyor olmasının nasıl bir durum olacağını düşünmesi, empati yapması lazım. Kendisini ve çocuğunu nasıl geçindireceğini iyi düşünmesi lazım. Bu yüzden fiyatları biraz daha makul tutmalarını bekliyoruz.”

"KYK BORÇLARI SİLİNMELİ"

İYİ Parti iktidara geldiğinde eğitime destek konusuna önem vereceklerini belirten Ertürk, şöyle konuştu:

“Öğrenci okutmak zor, öğrenci okutan bilir. Devletten yeterli desteği alamayan aileler, öğrencilerini okutmakta çok zorluk çekmekteler. Öğrencilerinin KYK borçlarının silinmesini başından beri söylüyoruz, genel başkanımız da söylüyor. KYK borçları yüzünden icraya verilen öğrenciler oldu. Bir öğrencinin asgari ücretten fazla para harcayacağı bir ortam var şu an. Devletten yeterli desteği alamıyor. Çalışmak zorunda olduğu zaman eğitim hayatında aksama oluyor. Biz öğrenciye destek veren, eğitime öncelik tanıyan bir eğitim sistemi ile üniversite eğitiminin İYİ Parti döneminde çok iyi olacağını vaat ediyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Kaynak: anka