YAREN KARADENİZ

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında, İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener'e hakaret ve iftira ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı avukat Ahmet Çabukel, suç duyurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak bizim hakkımızda, Genel Merkezimiz hakkında, bize oy veren tüm vatandaşlarımız, bize gönül veren, bize oy verecek bütün vatandaşlarımız hakkında asılsız, hiçbir delile dayanmayan tamamen siyasi rant ve siyasi çıkar uğruna bir iftiraya maruz kaldık. Cahit Özkan tarafından, bugün AK Parti Grup Başkanvekilidir kendisi.

Bir partinin, bir siyasi partinin Grup Başkanvekili’ne bunu yakıştıramıyorum. Çünkü o nihayetinde kendisine oy veren vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti'nin belgesi olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugününde ve yarınında, geleceğinde var olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletvekilidir ve orada bir grup başkanvekilidir. Biz bu tür ithamları bu tür şahıslara yakıştırmıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz biz İYİ Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar temsil ettiğimiz şey şu; milletimizin çıkarına, vatandaşın çıkarına, Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarına, yarınlarımızı görecek şekilde, yarınlarımızı umut olacak şekilde onu nasıl düzeltebileceğimizi, bize nasıl hizmet edebileceğimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu amaç ve bu gaye ile çalışıyoruz.

“NE KADAR ÇOK YALAKALIK YAPILIRSA O KADAR YÜKSEK MERTEBELERE GELEN ŞAHISLARA ŞAHİT OLUYORUZ”

Fakat maalesef bir milletvekili çıkıyor ki bu milletvekili çok yakın bir geçmişte Fetullah Gülen cemaatini, (bugün FETÖ terör örgütünü) övmüştü. Hatta FETÖ terör örgütüne o gün ‘terör örgütü’ dediklerinde ‘Olur mu canım Hoca Efendi’den terör örgütü mü çıkarmaya çalışıyorlar’ tarzında garip garip çıkışları, ilginç videoları vardı. Maalesef şunu görüyoruz ne kadar çok yalakalık yapılırsa o kadar yüksek mertebelere gelen şahıslara şahit oluyoruz. Üstelik böyle iki yüzlü olan insanların böyle bir yerlere gelmesi bir yerlere kalabilmesi çok üzücü bir şey.

Öncelikle biz şunu söylüyoruz. Bugün de söylüyoruz. Yaklaşık üç yıldır yani 2018 seçimlerinin olduğu günden bugüne kadar tek şey şu; buyurun FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın. İşte o zaman gerçeği buluruz diyoruz. Çünkü FETÖ'nün kahvehane ayağına araştırdılar, sokak ayağını araştırdılar, ne bileyim her türlü devlet kademesinde kendilerince bir ayağı varmış onların tamamını araştırdılar. Fakat FETÖ'nün siyasi ayağını bir türlü araştırmadılar. Birileri ‘kandırıldık’ dedi. O insanlar kendilerini halkının affetmesini istedi.”

 

Kaynak: anka