MELİS ANTER

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Avukat Sevin Çağlayan, “Muğla’nın Köyceğiz ilçesinin 24 km doğusunda Dalaman Çayı üzerinde bulunan Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca satışa çıkarılması büyük bir skandaldır” dedi.

Çağlayan bugün yaptığı yazılı açıklamada AKP’nin gözünün doymadığını savunarak “Türkiye’yi büyük bir ekonomik darboğaza sürükleyen AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin bütün varlıklarını elden çıkarmada sınır tanımıyor” dedi.

“BU ÖZELLEŞTİRMENİN BEDELİ HALKIN SIRTINA YÜKLENECEKTİR”

Dalaman Çayı üzerinde kurulu Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirilmesi bunun son örneği olduğunu belirten Çağlayan’ın açıklaması şöyle:

“Akköprü Barajı, Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca bölgelerini besleyen en önemli su kaynaklarında birisidir. Baraj bölgedeki 142 bin hektar tarım alanının sulanmasını sağlamaktadır. Bu özelleştirmenin bedeli de halkın sırtına yüklenecektir.

“MİLLET KENDİ MALI İÇİN YİNE BEDEL ÖDEMEK ZORUNDA KALIYOR”

Bunun sonucunda elektrik dağıtım ücretleri fahiş oranda artacaktır. Tarlasını sulamak için elektrik kullanan çiftçimize de bu ekstra yük olarak yansıyacaktır. 1996 yılında inşaatı başlayan ve 2011 yılında hizmete açılan baraj, Türk halkının parası ile yapılmıştır. Türkiye'nin 6'ncı büyük barajı olan Akköprü özelleştirilerek peşkeş çekilmeye çalışılırken, millet kendi malı için yine bedel öder hale getirilmek istenmektedir. Cumhuriyetin birçok kazanımı stratejik birçok kurum AK Parti eli ile satılırken, ülkemiz her geçen gün daha büyük krizlere sürüklenmektedir.”

Kaynak: anka