MELİS ANTER

İsviçre'nin en genç ve modern uluslararası yatılı okullarından biri olan Le Régent, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tanıtım yaptı. Okul direktörü Olivier Gudin, “Bu müfredatın temel özelliği, öğrencilerimizin kendisini tanıması ve doğayı keşfetmesi. Öğrencilerimize doğayı tanımaları, sevmeleri ve bunu içselleştirmelerini öğretiyoruz ve tabi öncellikli olarak da doğayı korumayı” dedi.

İsviçre'nin Crans-Montana'da yerleşik uluslararası yatılı okulu Le Régent, misafirlerini Caresse Bodrum'da ağırladı. Okul için düzenlenen tanıtım toplantısına, cemiyet hayatından önemli isimler katıldı.

Okulda verilen eğitimin temel değerinin, geleceğe hazır, bilgili, yaratıcı ve yenilikçi dünya vatandaşları yetiştirmek olduğunu ifade eden okul direktörü Olivier Gudin, şöyle konuştu:

“Bodrum harika bir yer, burada olmaktan çok mutluyum. Çok ilginç kişilerle karşılaşmaktan da çok memnunum. Bugün tek üzüntüm, hava çok sıcak ve ben ceketimle karşınızdayım. Pandemi döneminde öğrenciler ve öğretmenler bu döneme uyum sağlamak için zorlandılar ve buna mecbur kaldılar. Yeni teknolojilere adapte olmaya mecbur kaldılar. Ama anlaşıldı ki en temel olan şey, insan ilişkileri ve bu ilişkilerin yüz yüze olması. Biz İsviçre’de 1.500 metre yükseklikte şahane bir bölgedeyiz ve müfredatımızda çeşitli outdoor etkinlikleri var. Bu müfredatın temel özelliği, öğrencilerimizin kendisini tanıması ve doğayı keşfetmesi. Öğrencilerimize doğayı tanımaları, sevmeleri ve bunu içselleştirmelerini öğretiyoruz ve tabi öncellikli olarak da doğayı korumayı. Türkiye’deki eğitim sistemini çok net bilmiyorum, o yüzden kendimi çok doğru ifade edemem. Ama okulumuza gelen öğrenciler üzerinden değerlendirme yapabilirim. Matematik ve fen bilimleri seviyesi oldukça yüksek. Öğrencilerde hem doğuya ait hem batıya ait özgün, melez bir kültür var.” İfadelerini kullandı.

"OKULUN DOĞA VE DOĞA SPORLARINA İLGİSİ ÇOK İYİ"

Yaklaşık iki saat süren tanıtımım toplantısı sonunda açıklama yapan ve Le Régent’te eğitim gören öğrencilerden Miraç Tosyalı, “Öncelikle okulumuz çok yeni bir okul ama geleceği de çok parlak bir okul. Bu okulu seçtiğim için çok mutluyum. Disipliniyle, içindeki ortamıyla beraber gelecek vaat eden bir okul” dedi. Ufuk Cömertoğlu ise “Okulumuz Türkiye’de olmayan doğa sporlarına teşvik ediyor. Bu benim için çok iyi bir fırsat” diye konuştu.

 

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Video1: Olivier Gudin ile simultane çeviri ve genel görüntüler

* Video2: İngilizce Görüntü 

Kaynak: anka