İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

İsveç Büyükelçisi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Büyükelçi Vekili Louise Morsing ve büyükelçilik heyeti katıldı.

Odunpazarı Belediyesi’nde yürüttükleri proje ve çalışmaları Büyükelçi Herrström’a anlatan Kurt, tüm çalışmalarda insan ve çevre kavramını ön plana alarak hareket ettiklerini belirtti.

Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmalarında kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engelliler olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı gruplarına öncelik tanıdığını belirten Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin sosyal demokrat, şeffaf ve katılımcı bir belediye olduğunu vurguladı.

Başkan Kurt’a konukseverliği için teşekkür eden İsveç Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Odunpazarı Belediyesi ile karşılıklı iş birliklerine imza atmak istediklerini söyledi.

Ziyaretin ardından Kurt ve İsveç Büyükelçiliği heyeti tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Odunpazarı Belediyesi Kara Kamil İletişim Merkezi’ne giderek, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ve Uluslararası Ahşap Eserler Festivali sunumlara katıldı. Daha sonra, Kurt ve Herrström tarihi Odunpazarı bölgesini gezdiler.

 

 

Kaynak: anka