İSMET KÖSOĞLU

Rize’nin İkizdere ilçesinde açılmak istenen taş ocağı ile ilgili olarak başlatılan protesto eylemleri 30’ncu güne girdi. Son 2 gündür gazeteciler alana sokulmazken, bugün sadece Gürdere ve Cevizli köylülerinin girişlerine izin verildi. Ancak, İskencedere davasına bakan Avukat Yakup Okumuşoğlu ile CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’in de sahaya girişine izin verilmedi.

İskencedere direnişi bir aylık süreyi doldururken eylem yapılan sahada sinirler gerildi. Her türlü protestoya rağmen iş makinelerinin çalıştığı alan jandarma tarafından sıkı korumaya alındı. Jandarmaların adeta etten duvar olduğu bölgeye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyaretine saatler kala, sadece bölge halkına yeşil ışık yakıldı.

Bu arada, bölgede direnişte bulunan köylüleri ziyaret etmek isteyen Avukat Yakup Okumuşoğlu ile CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz jandarma engeline takıldı. Alana girişine izin verilmeyen Avukat Okumuşoğlu, “Sürekli aynı şeyi yapıyorsunuz. Dünden beri aynı şeyi yapıyorsunuz. Ben hukuku korumaya çalışıyorum. Sen hukuku korumuyorsun, hukuku engelliyorsun şu anda. Benim duruşma salonuna girmemi nasıl engelleyemezsen, buraya girmemi de engelleyemezsin” diye tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Jandarma ile yaşanan tartışma

Kaynak: anka