METİN YOKSU

Batman’da intihara sürüklenen 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu” suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan hakkında savcılığın tutuklama talebi, mahkeme tarafından reddedildi. Yargılama, 3 Aralık'a ertelendi. 

Batman’da intihara sürüklenen 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu” suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan hakkındaki yargılanan dördüncü duruşması, bugün Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşma öncesinde, adliye etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Musa Orhan, duruşmaya; Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. İpek Er’in ailesi ve avukatları ise duruşma salonundaydı. Duruşmayı Siirt Barosu, Diyarbakır Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği temsilcileri ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran da takip etti.

Duruşma sırasında cinsel istismar suçu dahil 16 suç kaydı bulunan bir kişinin, avukat cübbesi giyerek duruşma salonunda dosyayı incelediği ortaya çıktı. Adı açıklanmayan kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Mütalaasını sunan savcı ise sanığın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklama talebini reddetti. Yargılama, 3 Aralık’a erteledi.

Kaynak: anka