METİN YOKSU

Batman'ın Çamlıtepe Mahallesi'nde önceki gece saldırıya uğrayan kadınlara ilişkin İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu "ultan Bulut'un 7 defa karakola şikayette bulunduğu ancak saldırgan Doğan Demir hakkında herhangi bir önlem alınmadığı ortaya çıkmıştır" açıklaması yaptı.

Batman'ın Çamlıtepe Mahallesi'nde 16 Kasım gece 02.00 saldırıya uğrayan kadınlara ilişkin İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu açıklama yaptı. Olay yerinde hayatını kaybeden Müzeyyen Bulut'un saldırıya uğramadan önce 7 kez karakola şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

İHD yaptığı açıklamada ise ağır yaralı olan Sultan Karabulut'un akrabaları ile yaptığı görüşmede saldırganın ailesinden de bireylerin hastanede olduğunu ve can güvenliği olmadığını duyurdu.

"7 ŞİKAYETE RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI"

Müzeyyen Bulut'un İzmir'de yaşadığı ve bir taziye ziyareti için ailesinin evinde misafir olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamada saldırgan ile dini nikah ile birlikte yaşayan olan Bulut'un ise saldırı öncesi yaklaşık bir buçuk yıldır kaçtığı belirtildi. Saldırının faili Doğan Demir’den kaçtığı vurgulanan açıklamada, Sultan Bulut'un 7 defa karakola şikayette bulunduğu ancak saldırgan hakkında herhangi bir önlem alınmadığının ortaya çıktığı öne sürüldü.

SALDIRGANIN AİLESİ HASTANEDE

Yapılan saldırı sonrası İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyon üyeleri saldırıya uğrayan Bulut'un ailesi ile görüştü. Görüşme sonrası karakola yapılan şikayetin aile tarafından da doğrulandığını belirten insan hakları savunucuları bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Sultan Bulut'un 7 defa karakola şikayette bulunduğu ancak saldırgan Doğan Demir hakkında herhangi bir önlem alınmadığı ortaya çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

Yaşamanı yitiren Karabulut'un maaşının İzmir'e gönderildiğini belirten açıklamada "Cinayet zanlısı Doğan Demir’in ise hala yakalanmamış olması ve yaralının kaldığı yoğun bakım ünitesi önünde cinayet zanlısı Doğan Demir’in akrabalarının bulunması saldırı mağduru Sultan Bulut'un can güvenliği bakımından tehlike yaratmaktadır. Önlem alınmamış olması bizleri endişelendirmektedir" denildi.

İHD açıklamasında, "İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshedilmesinin ardından mevcut yasaların koruyamadığı kadınlar daha da savunmasız hale gelmiş ve kadın katillerini cesaretlendiren bir suç işleme zemini yaratılmıştır. Siyasal kararların yaşam hakkını böylesi ihlal etmesi “kadın cinayetleri politiktir” çıkarımının sağlamasıdır. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! sloganlarının ölüme karşı bir yaşam çığlığı olduğu hakikati bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır" denilerek olayın takipçisi olacakları belirtti.

Kaynak: anka