SERDAR ÜNSAL

Iğdır’a bağlı Melekli beldesindeki Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, tuz seramiği ve toprak seramiği ile tanıştı. 

Iğdır’ın Melekli beldesindeki Şehit Er Aytekin Arslan İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Özkan Oğan’ın girişimi ile Iğdır Üniversitesi Cam ve Seramik Tasarımı Programı öğretim görevlisi Elçin Telli’nin konuk olduğu etkinlikte; un, tuz ve su karışımı ile tuz seramiğinin nasıl hazırlandığı anlatıldı ve uygulama yapıldı.

Bu etkinlik sayesinde çocukların hem el becerileri hem yaratıcığının gelişeceğini söyleyen sınıf öğretmeni Özkan Oğan, “Bana Bir Şey Öğretir Misin?’ projesi kapsamında, Elçin Telli hocamızı sınıfımızda ağırladık. Seramik çamuruyla etkinlik yaptılar. Çocuklar, yaratıcılıklarını ortaya çıkardılar, geliştirdiler. Eğlenceli vakit geçirdiler” dedi.

Iğdır Üniversitesi Cam ve Seramik Tasarımı Programı öğretim görevlisi Elçin Telli ise şunları söyledi:

“Birinci sınıf öğrencileriyle daha önce de bir seramik etkinliği yapmıştık. Şu anda kırmızı seramik çamuru ile bir etkinlik yapıyoruz. Pandemi döneminde sıkılan çocuklarımıza hem okulu daha sempatik hale getiriyoruz hem de seramik sanatı ile tanıştırıp, onların el becerilerini geliştiriyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Öğrencilerin Seramik Çalışmaları

* Sınıf Öğretmeni Özkan Oğan

* Öğretim Görevlisi Elçin Telli

 

Kaynak: anka