SERDAR ÜNSAL

Iğdır’da 1 lira 50 kuruştan satılan sade simit ve poğaçanın fiyatı 2 liraya çıktı.

Iğdır’da simit ve poğaça fiyatlarına zam geldi. Bir öğrenci, “Bir buçukluk simit olmuş 2 TL bizde öğrenciyiz harçlığımız azalıyor” tepkisini gösterdi. Vatandaşlar zam kararlarını şöyle değerlendirdi:

Bülent Koçak: “Doların 10 lira olduğu bir yerde, simidin 2 TL olması çok normal. Şöyle düşünüyoruz tamam simit 2 liraya çok poğaça 2 lira çok pahalı ama unun fiyatını da iyi hesap etmek lazım ne oluyorsa bize oluyor. 2 tane ekmek 5 liraya aldık gidiyoruz.”

Fırın sahibi Enver Ebren: “Her gün zam geliyor Unun torbası 180 TL’den 230 TL çıktı simit ve poğaçalarımızı 2 bin lira (2 lira) yaptık. En kısa zamanda ekmekte zam düşünüyoruz. Şu anda zarar ediyoruz. Günü gününe zam enflasyondan dolayı. Un 180’den 230 bine, sıvı yağ 400 bini aştı. Susam 700 milyon torbası oldu. Her gün zam sadece bir gün değil ki Allah yardımcımız olsun gerçekten şu anda zararla dönüyor. Şu anda zarar ediyor. Susam 400 liradan 700 liraya çıkmış. Bunu 75 kuruşa millete verince tepki veriyor. Millet ne yapsın ki? Ekonomi zararda millet perişan, ekonomi çökmüş yani.”

Bir başka yurttaş ise “Her şey pahalılaştı ama sadece bunlar değil ki; Hiçbir iyi yere varmıyor. Gerçekten hiçbir şeye yetişemiyor. Aldığımız her şey elimizde eriyor maaşımız her şey eriyor Allah yardımcımız olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Bülent Koçak

* Fırıncı Enver Ebrar

 

Kaynak: anka