SERDAR ÜNSAL

Iğdır'da 30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl dönümü kutlandı. Iğdır Valiliği, polisler aracılığıyla törene katılanlara Türk bayrağı dağıttı.

Iğdır Valisi ve Iğdır Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Garnizon Komutanı piyade Albay Ramazan Sedat Baş, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, Belediye Meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesi ile son buldu.

Tören sonrası Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, valilik girişinde Garnizon Komutanı ile birlikte tebrikleri kabul etti. Daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki kutlamalarına geçildi. Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Kafkas Halk Oyunları gösterileri ve yapılan tören geçişinin ardından program sona erdi.

Gençlik merkezi halk oyunları ekibi çeşitli yörelerden oyunlar sundu. Kafkas halk oyunları kıyafetiyle zeybek oynamaları büyük alkış aldı. Iğdır Valiliği polisler aracılığı ile bayrama katılanlara bayrak dağıttı.

Bayrama katılan Şehit babası Ali Asker Kara, “Atatürk’ün kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramını, bütün Türkiye’nin bayramını kutluyorum. Şehit babası olarak bütün şehitleri rahmetle anıyorum. Türkiye’mizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk sayesinde Türkiye de hür olarak yaşıyoruz” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılması

* Saygı Duruşu

* Polislerin Vatandaşlara Bayrak Dağıtması

* Kafkas Halk Oyununun Oynanması

* Askeri Geçit Töreni

* Şehit babası Ali Asker Kara

 

Kaynak: anka