SERDAR ÜNSAL

Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca ve il emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri, 14 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Yonca, üniversite eğitim için il dışından gelen öğrencilerin barınma sorunları ile ilgili olarak; “Bu konularda muhtarlarımızın da inisiyatif alması gerekiyor. Öğrencilere ev bulunması için yardımcı olmalısınız” dedi.

Iğdır Polisevi’nde yapılan toplantıda; güvenlik, asayiş ve trafik ile ilgili sorunların belirlenmesi için muhtarları tek tek dinleyen Emniyet Müdürü Yonca, suçla etkin mücadelenin sadece polisiye faaliyetler ile değil çok yönlü ve bütüncül bir yaklaşımla toplumun katılımı ve desteği ile mümkün olacağını söyledi. Yonca, şunları söyledi:

“Güvenlik hizmetlerinin hızlı ve etkin yürütülmesi, suç olaylarının önlenmesi, gerçekleşen olaylarda faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi için başta muhtarlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın yürütülen polisiye faaliyetlere katkı sağlamalarının önemi büyüktür. Karşılaşılan olayları en kısa süre içerisinde emniyet güçlerine bildirilmesi gerekiyor.”

“ÖĞRENCİLERE EV BULUNMASI İÇİN YARDIMCI OLMALISINIZ”

Ayrıca, “İl dışından ilimize üniversitede öğrenim görmeye gelen öğrencilerin kalacak yer sorunları ile yardıma muhtaç öğrencilerin bulunduğu ailelere yönelik ilgili kurumlarla iş birliği ve çalışmaların devam ettiğini” söyleyen Yonca, “Bu konularda muhtarlarımızın da inisiyatif alması gerekiyor. Öğrencilere ev bulunması için yardımcı olmalısınız” dedi.

İl genelindeki toplumsal sorunların temelde eğitim ve öğretim ile aşılabileceğini belirten Yonca, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullardaki güven ve huzur ortamının sağlanması için her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Ekiplerimiz bütün okul çıkışlarını kontrol ediyor. Muhtarlar ve vatandaşlar da emniyet güçlerine destek olmalı, gördükleri aksaklık ve olayları 155 ihbar hattına bildirmelidirler” diye konuştu.

Muhtarlar da böyle bir toplantının ile sorunların dinlenmesinden memnun olduklarını ifade etti.

Kaynak: anka