Iğdır’da, yıllardan beri muayene için gelen hastalarına kitap, kitaplık, kaynak kitap, mont, çanta ve ayakkabı hediye eden Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum kış mevsimi nedeniyle maddi durumu iyi olmayan hastalarına yakacak olarak tezek veriyor.

Mesai dışındaki zamanlarında da köylere giderek, çocuklara kitap götüren, hastalarının olduğu köy ve mahalleye muayene için giden Dr. Mehmet Kum, maddi durumu iyi olmayan hastalarından gelen; “Yakacağımız yok, sıkıntıdayız, yakacak konusunda yardımcı olur musunuz?” istekleri karşısında topladığı yardımlarla 100’e yakın yoksul aileye birer römork tezek verdi.

Iğdır Merkez 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda görevli Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum, şunları söyledi:

"Aile hekimi olarak mobil günlerimizde mahalleleri geziyoruz. Gezdiğimizde özellikle yetim kız çocuklarını yoksul kız çocuklarını okutmak için çalışma başlattım. Bunu 12-13 yıldır yapıyorum. Kitap, kaynak desteği, servis parası, kırtasiye, gıda mont, bot şeklinde destek olmaya çalışıyoruz. Bu sene ilk defa yoksul aileleri olarak bizden yakacak talebinde bulundular. Faaliyetlerimizin içine tezek yardımını da kattık. Arkadaşlar imece usulüyle dostların desteği ile tezek yardımımız devam ediyor. 100 civarında bir iki ay daha yardım etmeye devam edeceğiz.”

Tezek alan vatandaşlar da “Maddi durumumuz iyi değil kış sıkıntılı Doktor beyde Allah razı olsun tezek alıp verdi, yakıyoruz” dedi.

Tezek satıcısı ise bir römork tezeği 450 TL sattığını belirterek, “Koyun tezeğidir. Isısı çoktur. Dağ köylerinden getirip satıyoruz. Kömür pahalı diye halk tezeğe yöneldiler” dedi.

Iğdır Merkez 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda görevli Aile Hekimi Dr. Mehmet Kum, yıllardır muayene olmak için gelenlere başta kitap ve okul ihtiyaçları hediye ediyor. Muayene odasında biriktirdiği kitaplardan bazılarını, çocuklara da ulaştıran Kum, mesai dışındaki zamanlarda da köylere giderek, kitap dağıtıyor.

Kaynak: anka