SERDAR ÜNSAL

Iğdır Aralık ilçesinde 8 Eylül 2015’te Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin bir tonluk bombayı patlatmaları sonucu şehit olan 13 polis memuru olay yerinde anıldı.

Saldırının gerçekleştirildiği bölgede düzenlenen törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Engin Sarıibrahim, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Şükrü Özbakır, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, Iğdır Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, bürokratlar ve Iğdırlı şehit aileleri katıldı.

Anma töreni saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Törende şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edildi. Konuşmaların ardından olay yerine şehit aileleri ve protokol tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.

Vali Sarıibrahim, "Bu noktada kahpece bir saldırı sonucu 13 evladımızı, 13 yiğidimizi, 13 ananın doğurduğu 13 evladın beklediği babayı, toprağa verdik. Bizler Türk milleti olarak bin yıldır buradayız. Bu toprağın üzerinde ezan da susmayacak bayrak da inmeyecek. Bugün buradaki birlikteliği bozmak isteyenlerin kurduğu bütün tuzaklar dünde bozulmuştur, yarın da bozulacaktır. Bizim üstümüze düşenler bu düzeni bozmak isteyenlere elimizden geleni sonuna kadar yapmaktır" dedi.

Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca da, Şehit Polis Yusuf Yelkenci’nin bir kitap taslağında yazdığı sözlerden alıntı yaptı. Yonca, “Şöyle bir söz geçiyor. ‘Çok şeyimi bu memlekette kazanıp her şeyimi o memlekette bıraktım.' Bu acı, sadece teşkilatı ve milleti yakmamış tüm Iğdır halkını yakmıştır" dedi.

Hasanhan köyü yakınlarında meydana gelen olayda; Dilucu Kara Hudut Kapısı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı iki adet zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristler, daha önce yola döşedikleri yaklaşık bir tonluk bombayı uzaktan kumandayla patlatmış, 13 polis şehit olmuştu.

 

Kaynak: anka