İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluları plajlarda sporla buluşturuyor. Plajlarda, 5 Haziran’dan itibaren haftanın beş günü birçok farklı spor etkinliği düzenleniyor. 9 plajda, 6 branşta yapılan etkinlikler önümüzdeki günlerde 11 plajda devam edecek.

Spor etkinlikleri; İBB İşletmeler Müdürlüğü tarafından yapılan plajlarda gerçekleştiriliyor. 5 Haziran’da başlayan etkinlikler Arnavutköy’deki Karaburun ve Yeniköy plajları, Bakırköy Florya L Motel Plajı ve Güneş Plajı, Çatalca Yalıköy Plajı, Sarıyer Kısırkaya ve Caddebostan plajlarında yapılıyor.

Pazartesi ve salı günleri hariç haftanın beş günü 11.00 ve 18.00 saatleri düzenlenen etkinlikler kapsamında; plaj voleybolu, plaj futbolu, plaj tenisi, futbol ayak tenisi, koordinasyon parkuru etkinlikleri ve badminton etkinlikleri yapılıyor. Plajlardaki etkinliklere katılan çocukları spora teşvik etmek amacıyla gün boyu; plaj kova seti, oyuncak, voleybol-futbol antrenman topları ve badminton setleri hediye ediliyor.

Yaz boyunca spor etkinliklerinin yapılacağı plaj sayısı 11’e çıkacak ve İBB’nin plaj spor etkinlikleri 15 Eylül’e kadar sürecek.

 

Kaynak: anka