İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çocukların yaz tatilini eğlenceye dönüştürmek için ‘Açık Hava Yaz Çocuk Etkinlikleri’ düzenleyecek. Kentin birçok bölgesi, 31 Temmuz-3 Eylül arasında fiziksel aktivitelere ev sahipliği yapacak.

İBB'den yapılan açıklamada, çocuklar için zengin içerikli yaz programlarına yeni bir seriyle devam edileceği bildirildi. Açıklamaya göre, İBB iştiraki Spor İstanbul, pandemi sürecinde hareketsiz kalan çocukların fiziksel aktivitelerini teşvik eden bir etkinlik serisini hayata geçiriyor. Çocuk Karnavalı ve çocuklara doğa sevgisi aşılayan Doğa Kampı’ndan sonra kent genelinde gerçekleştirilecek Açık Hava Yaz Çocuk Etkinlikleri, 31 Temmuz Cumartesi günü başlayacak.

Etkinlikler, İstanbul’un 8 farklı noktasında bir ay boyunca devam edecek. Seri kapsamında 6 branşta aktiviteler gerçekleştirilecek. Yelken, kano, deniz küreği, oryantiring, bisiklet ve satranç etkinlikleriyle çocukların fiziksel ve mental gelişimleri desteklenecek. Kano, yelken, deniz küreğine 13-14 yaşındaki çocuklar; oryantiring, bisiklet ve satranca ise 7-14 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek.

Kayıt işlemlerinin Spor İstanbul’un web sitesinden yapıldığı etkinlikler, şu noktalarda düzenlenecek:

Beylikdüzü – Bisiklet

Atatürk Kent Ormanı - Bisiklet ve Oryantiring

Kemerburgaz Kent Ormanı – Oryantiring

Kartal – Satranç, Bisiklet

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı - Bisiklet, Oryantiring, Deniz Küreği, Kano

Kalamış – Yelken

Haliç - Kano ve Deniz Küreği

Kaynak: anka