AYHAN ÇİMENDAĞ

Denizli’de Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ihtiyaç sahipleri yurttaşlara yönelik ‘Kara Kış Destek Paketi’ çalışmaları kapsamında ilçede yakacak ve gıda yardımı yapıyor. Kepenek yardımlar için şu ana kadar 300 ailenin kendilerine başvurduğunu duyurdu.

Denizli’de Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ‘Kara Kış Destek Paketi’ kapsamında kömür yardımı, eğitim yardımı ve gıda yardımı yaptıklarını belirterek, “Vatandaşımızın yanında olmak için bütçemizi zorluyoruz” dedi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Honaz Belediyesi 'Karakış Destek Paketi’ni açıkladı. Honaz Belediye Başkanı Kepenek, şunları söyledi:

“Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Bu nedenle ekonomik zorlukların zirveye çıktığı şu dönemde biz de Honazlı vatandaşlarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak için Honaz Belediyesi olarak bir proje geliştirdik. 'Karakış Destek Paketi' kapsamında 1 kalem değil birden çok kalem üzerinde vatandaşımızın yanında yer almak için bütçemizi zorlayarak bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, Honaz halkının ihtiyaçlarını gerçekleştirmek ve karşılamak için önemli bir adım attık. En önemlisi yakacak yardımı, kömür yardımı yapıyoruz vatandaşlarımıza. İhtiyaç sahibi 300'ün üzerinde aile şu an bize başvuru yaptı. Tabii ki sosyal yardım yönetmeliğine uygun olan ailelere bunları karşılayabiliyoruz, verebiliyoruz. Diğer türlü herkes talep eder ama ihtiyaç sahibi olmanın şart olduğu bir durum. Bunun dışında tabii ki en önemlisi gıda yardımı. Özellikle sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamın temel şartı. Sağlıklı yaşam için de iyi beslenmeye gerekiyor. Bu nedenle evlere sağlıklı gıdanın girebilmesi için kolilerimize hazırladık ve kolilerin içinde günlük ihtiyaç karşılamaları konusunda dayanıklı malzemeleri ve güncel malzemeleri yerleştirdik ve onları teslim ediyoruz. Tabii ki burada da ihtiyaç sahiplerini doğru ve tarafsız belirlemek en önemli unsur.”

“KOLİLERİN YANINDA TEMİZLİK SETİ DE VERİLİYOR”

Temizlik konusunda da gıda paketlerinin yanında temizlik seti koyan Honaz Belediyesi vatandaşların Covid-19’a karşı daha hijyenik bir ortam sağlamasında yardımcı oluyor.

Başkan Kepenek, “Temizlik maddeleri Covid-19’un hala daha ülkemizde günlük yaklaşık 200-250 aralığında can aldığı bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle biz bu kolilerin, paketlerin yanına bir de temizlik seti koyuyoruz ki hijyen konusunda vatandaşlarımızın hayatını bir nebze olsun rahatlatabilmek için. Bunları neden yapıyoruz çünkü sağlıklı toplumun aslında bir anlamda ulusal ekonomide önemli bir katkısı var. Çünkü bir insanın iş gücünden belirli bir süre kopması hem ülke yönetimine hem de aileye giren ekonomik katkı ya önemli zarar veriyor.  Biz bunu Honaz Belediyesi olarak kendi bölgemizdeki 35 bin insana gündüz nüfusumuz 120 bin yaklaşık, bu insanlara katkı vermek amacıyla düzenledik. Çok da güzel tepkiler aldık” diye konuştu.

HER YAŞTAN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Eğitim konusunda da her yaştan öğrenciye ulaşan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek “Tabii ki eğitim çok önemli. Artık aileler genel bütçelerinden çocukların eğitimi için ayırabildikleri pay gün geçtikçe azalıyor. Bu nedenle biz çocukların eğitimini sürdürülebilir bir politika kavramı üzerinde yoğunlaşarak onların eğitim harcamalarına katkı sağlayan, onların eğitimle ilgili ihtiyaçlarının girdilerini sağlayan bir proje geliştirdik. Bu proje tabii ki ilköğretim ve ortaöğretim ayrı, üniversite öğrencileri ayrı kalemlerde değerlendirildi. İlköğretim ve lise öğrencilerine bir kırtasiye seti bir öğrenim seti öğrenme seti hazırladık üniversite öğrencilerini ise taşınabilir bellek ve tabii ki en çok ihtiyaç duydukları telefonla aileleri ile yakınları ile haberleşme konusunda onlara şarj desteği sunacak bir aparat hediye ediyoruz. Bu da oldukça önemli” dedi.

“HONAZ BELEDİYESİ YEREL TOHUM MERKEZİ OLAN ENDER BELEDİYELERDEN BİR TANESİ”

Honaz Belediyesi’nin Türkiye birinciliği aldığı projenin diğer ayağında fide ve tohum desteği olduğunu söyleyen Başkan Kepenekprojeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Honaz Belediyesi yerel tohum merkezi olan ender belediyelerden bir tanesi. Bu yıl hedefimiz 2,5 milyon tane fide üretmek. Genetiği oynanmamış sebzelerden oluşan yetiştirdiğimiz bu fideleri vatandaşlarımızla buluşmak buluşturmak. Geçen sene yaklaşık bir buçuk milyon fide dağıtmışız. Bunlardan çok önemli dönütler elde ettik. Sağlıklı ürünlerin sofrada bulunduğu Bir toplumun hastalanma ihtimali de bir nebze azalıyor. Yani sağlıklı beslenme ile sağlıklı yaşam arasında olumlu bir ilişki var, korelasyon var. Biz bunu sağlamak için bir proje hazırladık ve bu projeyi gündeme aldık. İlk göreve başladığımız günden bu yana da belki ekranınızda da görünüyordur. Akdeniz Belediyeler Birliği’nden Türkiye Birinciliğini alan bu projemiz ile gurur duyuyoruz. İşte buna da yetiştirdiğimiz fideleri halkımızla buluşturuyoruz. Geçen yıl 27 kente göndermişiz fidelerimizi. Bu yıl da belki de daha fazla kentteki vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bu da bizim için önemli bir unsur.

Bir yandan da işte bu gıdaların içeriği ile ilgili çok yoğun kaygılar var. Özellikle GDO’su bozulmuş gıdaların sofralarımızda yarattığı işte kanser gibi bağışıklık sistemini bozan unsurlar gibi bir sürü değişkenlerin maalesef beslenme düzenimizi bozduğu ile ilgili sağlam bilgiler var. İşte bunları ortadan kaldırmak için biz fide ve fidan desteği de veriyoruz.”

 

Kaynak: anka