TACETTİN DURMUŞ

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Van Milletvekili Murat Sarısaç, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, “Demokrasi Buluşması” programı kapsamında bugün Karslılarla buluştu. Hatimoğulları, HDP’nin kapatılması sürecini “HDP bir tabela değildir. HDP bir fikriyattır. HDP’yi kapatmak o kadar kolay değildir” sözleri ile değerlendirdi.

“Demokrasi Buluşması” programı kapsamında, HDP milletvekilleri, partinin Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

HDP Kars İl Eş Başkanı Cengiz Anli, “Biz haklı bir davanın sahipleriyiz. Bizim Türkiye halklarına sözümüz var. Kardeşçe huzur, barış, sevgi, saygı ve adaletin olduğu bir ortama halklarımızı kavuşturacağız” dedi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “HDP bir tabela değildir. HDP bir fikriyattır. HDP’yi kapatmak o kadar kolay değildir. Biz, kolay olmayacağını da onlara göstereceğiz. Kapanan en fazla bir tabela olabilir ama HDP’nin bu fikriyatı, Ortadoğu coğrafyasını ve bütün Türkiye’yi özgürleştirene kadar mücadele devam edecektir” diye konuştu.

Hatimoğulları, şöyle devam etti:

“Türkiye'nin dört bir yanında eş genel başkanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, MYK ve PM üyelerimiz ile birlikte iki aylık süre zarfında Türkiye'deki bütün şehirleri karış karış dolaşıyoruz. Partililerimiz ile halklarımızla buluşarak, aslında Türkiye'de yaşanan bütün bu sorunlar bağlamında hep beraber nasıl çözüm önerileri geliştirebileceğimizi konuşmak istiyoruz.

“ÖN PLANA ÇIKAN SORUN AÇLIK VE YOKSULLUKTUR”

Şu anda yapılan anketlere göre, en kapsamlı şekilde ön plana çıkan sorunlar bağlamında, eminim bu salonda bulunan her insan gibi kendi evinde ve kendi hanesinde yaşadığı ve dışarıya çıktığımızda esnafla yaptığımız görüşmelerde, işçi ile çiftçi ile yaptığımız görüşmelerde ve buluşmalarda en fazla ön plana çıkan ve gittikçe derinleşen, açlık ve yoksulluktur.

Yaşanan bu açlık ve yoksulluk elbette bütün dünyada en önemli problemken, pandemi koşullarının da bizlere dayatmış olduğu sorunlar ağı içerisinde sorunların çok daha derinleştiğini hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Bugün eğer şanslı iseniz asgari ücret alan insanların aldıkları ücretin kendilerine yetmediğini görüyoruz. Özellik Kars’ta olduğu gibi çiftçi ve hayvan yetiştiricileri, oluşan kuraklık ve kıtlıktan dolayı perişan durumdadır. Bu sorunlarda birisi de partimizin sıklıkla ifade ettiği ekolojik ve iklim krizidir. Bu ülkede çok ciddi bir susuzluk yaşanıyor ve sorudan çiftçilere ciddi biçimde etkiliyor.  Açlık ve yoksullukla daha fazla karşı karşıya kalıyoruz.”

 

Kaynak: anka