Hatay’ın ana vatana katılışının 82'nci yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği festivalle kutlanıyor. Bu yıl 37'ncisi düzenlenen festival, Türk rock müziğinin sevilen ismi Kıraç'ın konseriyle başladı.

Hatay’ın ana vatana katılışının 82'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen festival, Kıraç konseri ile coşkulu bir başlangıç yaptı.

7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı konserde Kıraç, "Endamın Yeter", "Karahisar Kalesi" ve "Zaman"ın da aralarında bulunduğu sevilen şarkılarını seslendirdi.

Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Hataylı, Kıraç’ın şarkılarına hep birlikte eşlik etti.

Pandemi sebebiyle konserlerine ara vermek zorunda kaldığını söyleyen Kıraç, Hatay konserinin uğurlu gelmesini diledi. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkürlerini sunan Kıraç, Atakaş Hatayspor’u da unutmadı. 2007 yılında Fenerbahçe için marş yaptığını hatırlatan Kıraç, belki birgün Hatayspor için bir marş yapabileceğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, konser öncesi Hataylılar'ın bayramını kutladı.

Özkaya, “Hatay’ın ana vatana katılışını coşkuyla kutluyoruz. Sizi burada görmek çok güzel. Hatay benim şahsi meselem diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Bizi onurlandırdığı için Kıraç Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi. Özkaya, daha sonra Kıraç’a Hataylılar adına çiçek hediye etti.

Kıraç, sesi, sahne performansı ve şarkılarına eşlik eden Hataylıların enerjisi ile unutulmaz bir konsere imza attı.

 

 

Kaynak: anka