Hatay Büyükşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ekipleri, 2 gün boyunca gök gürültülü sağanak yağış, kar yağışı ve fırtına nedeniyle oluşan fabrika yangını, su baskını, yol çökmesi ve dere taşkınına müdahale etti.

Merkeze gelen ihbarları değerlendiren ekipler, sağanak yağış ve yer yer kar yağışının etkilerini en aza indirmek için 40 iş makinesi, 35 itfaiye aracı, 280 personel ve HATSU'ya ait çok sayıda araç ile çalışmaları sürdürdü.

“TÜM GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETTİM”

AKOM ekiplerinin çalışmaları hakkında konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, “AKOM’da yetkililerimizin gözetimde 24 saat boyunca kriz masası oluşturuldu. Ben de tüm gelişmeleri yakından takip ettim. Belediyemizin 444 12 06, 153 ve 185 numaralı telefonlarına yapılan tüm ihbarlar değerlendirildi. Akşam saatlerinden itibaren sahadaki araç sayımızı arttırdık. Ekiplerimiz fabrika yangını, yol açma, su baskını, yol çökmesi ve dere taşkını gibi olaylarla mücadele etti. Can kaybının ve mahsur kalma olaylarının yaşanmaması bizi sevindirdi. Sahada özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” dedi.

AKOM yetkilileri, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Kaynak: anka