Hatay Büyükşehir Belediyesi, Halk Süt dağıtımına başladı. Dağıtıma katılan Başkan Lütfü Savaş, "htiyaç sahibi kardeşlerimizin çocuklarının daha sağlıklı büyümesini istiyoruz. Şimdilik 500 ailemizle başladığımız bu projede haftanın 4 günü 2 litre süt dağıtarak çocuklarımızın gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Amacımız ilimizdeki 50 bin ihtiyaç sahibi ailenin hayatına dokunmak” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir projeyi hayata geçirerek, Halk Süt dağıtımına başladı.  

HAFTADA 4 GÜN 2 LİTRE SÜT DAĞITILACAK

Dağıtıma katılan Başkan Lütfü Savaş, “Bugün hayırlı bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocuklarının daha sağlıklı büyümesini istiyoruz. Şimdilik 500 ailemizle başladığımız bu projede haftanın 4 günü 2 litre süt dağıtarak çocuklarımızın gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Amacımız ilimizdeki 50 bin ihtiyaç sahibi ailenin hayatına dokunmak” dedi.

"SÜTLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIK VE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN"

Kırsal kalkınma projelerine devam ederek üreticiyi desteklediklerini söyleyen Savaş, “Süt, et, sebze, meyve ve hububat üreticilerimize bugüne kadar birçok destek verdik. Arıcılarımızın 4’te 1’ine elektrik üreten paneller; zeytincilerimize fide ve kasa dağıttık. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselsin diye planlama yaptık. Bu sütlerimiz çocuklarımıza sağlık ve zihin açıklığı versin” diye konuştu. Savaş, projeyi il genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı.

Projenin yapı taşlarından olan Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dernek Başkanı Lütfü Danahaliloğlu, projenin ortaya çıkış hikâyesini anlattı.

Avrupa’daki süt tüketimin Türkiye’den 3-4 kat fazla olması sebebiyle Lütfü Savaş’ın kapısını çaldıklarını söyleyen Danahaliloğlu, “Gelişme çağındaki çocukların yeterince süt tüketmesi beyinlerini daha iyi geliştirir. Avrupa’daki süt tüketimi ülkemizden 3-4 kat fazla. Başkanımıza projemizi anlatınca bizim önümüzü açtı. Ailelere sütü ulaştırmak için birlikte çaba harcadık. Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

PROJE İL GENELİNE YAYILACAK

Hatay Büyükşehir'in Halk Süt projesi, ilk olarak Antakya ve Defne’de başladı. Şimdilik iki ilçede başlayan süt dağıtımı en yakın zamanda diğer ilçelerde de başlayacak.

 

 

Kaynak: anka