Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Suriye’de bulunan elektrik santralindeki akaryakıt deposunda oluşan sızıntı sebebiyle kıyılarda oluşan kirliliği ortadan kaldırmak için harekete geçerek, kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı.

Suriye'de bir enerji santralinden yayılan petrol sızıntısının Hatay sularına ulaştığının fark edilmesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Genel Müdürlüğü denizde temizlik çalışması başlatırken, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da kıyılara ulaşan sızıntının kalıcı kirliliğe yol açmaması için harekete geçti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan, sızıntının kalıcı bir kirliliğe dönüşmemesi için 6 gemi ile açık denizde müdahale edildiğini belirterek, “Suriye sınırımıza 107 kilometrelik bir mesafedeki bir elektrik santralinin fuel oil deposundan denize bir sızıntı meydana geldi. Nene Hatun acil müdahale gemisi, Seyit Onbaşı atık toplama gemisi ve bu gemilere benzer donanıma sahip 4 gemi toplam 6 gemi ile birlikte açık denizde bu temizlik çalışması yürütülmekte” dedi.

HBB EKİPLERİ VAKİT KAYBETMEDEN TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri de kıyıya ulaşan sızıntının bertaraf edilmesi için çalışmalara başladı. 

HBB yetkilileri, sorun ortadan kalkıncaya kadar temizlik çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: anka