Almanya Uluslararası İş Birliği Kurumunun (GİZ) Qudra 2 projesi kapsamında Belediyeler, Uyum Diyalog ve İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı yapıldı. Ankara ve Sakarya’da düzenlenen çalıştaylarda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Gönüllü İtfaiyecilik projesinin de tanıtımı yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının kentteki kırsal ve ormanlık bölgelerde çıkabilecek yangınlara ilk müdahalenin yapılması için hayata geçirdiği Gönüllü İtfaiyecilik projesi tanıtımı yapıldı. Belediyenin proje tanıtımının yanı sıra EXPO 2021 Hatay organizasyonu ve UNESCO Gastronomi Kenti Unvanı da anlatıldı.

GİZ ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ev sahipliğinde yapılan çalıştaya 20’nin üzerinde belediyenin yanı sıra uluslararası dernek ve kuruluşlar katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yöneticilerinin katıldığı çalıştaylarda geçici zorunlu göçe karşı yerel yönetimlerin kurumsal kapasitenin arttırılması ve kurumsal diyalogun geliştirilmesi görüşüldü.

Bu konuda geliştirilecek proje fikirlerinin de ele alındığı toplantılarda Hatay’daki düzensiz göçün etkileri de masaya yatırıldı.

 

Kaynak: anka