Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve sağlık durumu kan vermeye elverişli olan çok sayıda Belediye personeli, Hataylı minik Miraç Ata ve kök hücre nakli bekleyen binlerce yurttaş için HATMEK’te kan verdi.

Geniş katılımla gerçekleştirilen kampanyada Kızılay yetkilileri, kök hücre bağışının ne denli önemli olduğunu aktardı.

Kök hücre nakli bekleyen binlerce hastanın olduğunu belirten yetkililer, her bir bağışın nakil bekleyen hastalar için fırsat olduğunu belirterek kampanyaya desteklerinden ötürü Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Lütfü Savaş, ilgili kontrol ve bilgilendirmelerin ardından kan bağışı için oluşturulan alanda kan verdi.

Kan bağışının ardından konuşan Savaş, sağlık durumu kan vermeye uygun tüm vatandaşlara çağrıda bulundu.

"MİRAÇ ATA VE ONUN GİBİ BİRÇOK HASTAMIZIN KURTULUŞU YAPACAĞIMIZ KAN BAĞIŞLARINDA GİZLİDİR"

İnsan hayatı kurtarmanın en hayırlı davranışlardan biri olduğunu söyleyen Savaş, “HBB ve HATSU personeli ile birlikte kan vermek için toplandık. Amacımız hem kendi sağlığımızı korumak hem de kan ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak. Miraç Ata ve onun gibi birçok hastamızın kurtuluşu yapacağımız kan bağışlarında gizlidir. Lütfen herkes kan bağışına katkıda bulunsun. Bir ünite kan bir insanı hayatını kurtarabilir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” dedi.

Savaş, kan verme işleminin ardından kan vermek için bekleyen vatandaşlarla kısa bir süre sohbet edip desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Kaynak: anka