ÖZGE ZAİM

Halkevlerinin, ülke genelinde başlattığı “Geçinemiyoruz” eylemleri kapsamında Eskişehir Halkevleri binasına asılan, “Geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın” pankartı için kesilen 18 bin TL para cezasına karşı itiraz davası açıldı.

Halkevleri Eskişehir şubesi üyeleri, Eskişehir Adliyesi önünde toplandı. Eskişehir Halkevi Şube Başkanı Cevat Aydemir, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Halkevleri olarak soruyoruz, 14 Ocak günü gecenin bir vaktinde vinç ile indirdiğiniz, yırttığınız pankartın yerine 15 Ocak’ta yeniden astığımız pankarta neden işlem yapamıyorsunuz? Eskişehir Valiliği’nin bu genelge ile asıl yapmak istediği olan bitene sessiz bir toplum yaratmaktır. Aslında korktukları farklı görüşten grupların karşı karşıya gelmesi değil, geçinemeyen milyonların bir avuç sömürücünün karşısına dikilmesidir. Zamlar karşısında bunalan, yoksullaşan ve geçinemeyen milyonların sesini kesmektir asıl niyet. Bilinmelidir ki yalnızca bir pankart değil, geçinemeyen milyonların sesiyiz” dedi.

Nefes almak için açtığımız pencereden gördüğümüz memleket manzarasında "İki Türkiye" var. Bir tarafta bir ayağı villalarda, lüks otomobillerde kokain çekenlerin Türkiyesi, diğer tarafta nasıl geçineceğini kara kara düşünen emekçilerin Türkiyesi. Ülkenin gelirleri 5-10 tane yandaş şirkete ve garanti ödemeli sermaye projelerine peşkeş çekiliyor. Faturasını ödeyemeyen halkın elektriği, doğalgazı kesilirken, yandaş sermayecilerin milyarlık vergi borçları bir kalemde siliniyor. Saraylarda bolluk içinde yaşayanlar geçinemeyen halkımıza "porsiyonlarınızı küçültün, kombili kısın, bayat ekmekten lezzetli yemekler yapın, kilo ile et almayın koyun kestirin daha ucuza mal edin diyerek dalga geçiyorlar. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan bu manzarayı hak etmiyoruz ve isyan ediyoruz.

Zamları protesto etmek için 14 Ocak cuma günü "Geçinemiyoruz - zamlar geri alınsın” yazılı pankart, aynı gece Eskişehir Valiliği’nin genelgesi gerekçe gösterilerek indirilmişti. Pankartı yeniden asan Halkevleri üyelerine 18 bin lira para cezası kesilmişti.

 

Kaynak: anka