UĞUR AYDIN

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde görevli Av Koruma Memuru Hayati Özdamar, kaçak av yaptığını tespit ettiği kişiler tarafından tüfekle vurularak yaralandı. Jandarma takibi sonucu yakalanan 3 kişi serbest bırakıldı. Ayağına isabet eden saçmalarla yaralanan Özdamar'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, dün gece Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde meydana geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü Av Koruma görevlileri, bölgede 3 kaçak avcının ışıklarla kanunen yasak olan gece avı yaptıklarını belirledi. Av Koruma görevlileri, ellerinde tüfek ve avladıkları tavşanlarla tespit ettikleri şahıslara ‘Av Koruma’ diye seslendi.

Yakalandıklarını fark eden kaçak avcılardan B.Y. panikleyerek elindeki tüfekle 1 el ateş etti, ikinci fişeği de ateşlemek isteyen B.Y.'nin tüfeği tutukluk yaptı. DKMP görevlileri korkutma amaçlı havaya ateş açtı ve şahıslar avladıkları tavşanları olay yerinde bırakıp kaçtı. Kaçak avcılar tarafından açılan ateş sonucunda Av Koruma memuru Hayati Özdamar, vücuduna isabet eden saçmalarla ayağından yaralandı. Şiran Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özdamar’ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olay yerine yakın bölgede Jandarma ekipleri tarafından yakalanan B.Y., B.D. ve S.Y. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü’nde Av Koruma memuru olarak görev yapan Hayati Özdamar’ın aynı zamanda Gümüşhane Aktif Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı olduğu öğrenildi. 

DKMP GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde sosyal medya açıklama yaparak faillerin hak ettiği cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını bildirdi. Açıklama şöyle:

“Gümüşhane ili Şiran ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Av Koruma ekibi koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında kaçak avcılar tarafından açılan ateş sonucu yaralanan av koruma personelimiz Hayati Özdamar'a geçmiş olsun der, kendisine Allah'tan şifa dileriz. Olayla ilgili faillerin hak ettiği cezayı alması için konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız.”

 

Kaynak: anka