Burdur’da bir grup vatandaş, Burdur Gölü sahilinde gönüllü olarak temizlik yaptı.

Burdur’da 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Burdur Belediyesi ve uluslararası gönüllü temizlik organizasyonu “Let’s do it” Burdur Temsilciliği iş birliği ile temizlik etkinliği yapıldı. Gönüllüler, Burdur Gölü kenarındaki çöpleri topladı.

Temizlik çalışmasına Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, CHP Burdur Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen, Let’s do it Burdur Temsilciliği üyeleri ve gönüllüler katıldı.

BAŞKAN ERCENGİZ: “BİZ TEMİZLEYEBİLİRİZ AMA KİRLETMEMEK MARİFET”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, etkinlikte şu açıklamayı yaptı:

“Burdur Gölü kenarında temizlik çalışması içerisindeyiz. Bize destek veren minik gönüllülerimiz de var, genç arkadaşlarımız var, siyasi partilerimizden Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve örgütümüzden arkadaşlarımız da var. Aslında bu siyaset üstü bir durum bizim açımızdan. Çünkü çevre bilinci, doğa bilinci ve gelecek nesillere, Yağızlara iyi bir dünya bırakabilmek için biz daha bu yaşta bu bilincin oluşturulmasının öncelik olduğunu düşünüyoruz.

Evet biz temizleyebiliriz ama kirletmemek marifet. Biz bugün bu temizliği sembolik yapıyoruz ama vatandaşımızdan en büyük istirhamımız şu ki; atalarımızın da söylediği gibi vatandaşımız, bulmak istediği gibi bıraksın. Biz bugün gönüllülerle bu temizliği yapıyoruz ama bir sonraki geldiğimizde bu alanı yeniden böyle bulmak istiyoruz. Bu anlamda da bize destek veren ‘Let’s do it’ Türkiye ekibine hem de gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunu da bir yaygın kültür haline getirip, doğayla barışık, geri dönüşüme gönderilebilen tüm ham maddenin, etken maddenin, sokaktaki plastiğin, camın, kâğıdın, kartonun hem milli servete katkı sağlaması hem de geri dönüşüm ile yeniden kullanılmasını sağlamak zorundayız.”  

“ÇÖP KÖRLÜĞÜNÜ YENELİM”

Let’s do it Burdur İl Temsilcisi Burcu Akkaya, “Tüm dünya da çöp toplama hareketi olan Let’s do it ve 18 Eylül Dünya Temizlik gününde burada hepimiz toplandık. Burdur Belediyesi ile iş birliği içinde Let’s do it gönüllüleri ve ekibimizle birlikte göl sahamızı ve plajı temizliyoruz. Şimdiden çöp körlüğünü yenelim, diyorum ve herkes için farkındalık oluşturalım istiyorum. Gelen herkese teşekkür ederim” dedi.

“OKUDUĞUMUZ YERİ, YAŞADIĞIMIZ YERİ KORUMAMIZ GEREKTİĞİ İÇİN ŞU AN BURADAYIZ”

Gönüllü Ayşe Girgin ise “Açıkçası biraz geç kalınmış bir uygulama fakat ne kadar geç olursa olsun yapılması gereken bir şey. Manzara çok hoş değil. Sadece çöp bakımından değil gölün kıyısında da görüldüğü gibi köpükler var. Bir yerden başlamak gerekiyordu. Biz de öğrenciler olarak aslında buralı değiliz ama okuduğumuz yeri, yaşadığımız yeri korumamız gerektiği için şu an buradayız” diye konuştu.

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 

* Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz

* Let’s do it Burdur İl Temsilcisi Burcu Akkaya konuşması

* Gönüllü Ayşe Girgin konuşma 

 

Kaynak: anka