Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan 12 bin yıllık geçmişe sahip Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’de balon uçuşları başladı. Sezonun ilk uçuşu, dünyadaki tur operatörlerinin dikkatini bölgeye çekmek için “Türkiye Aşkına” isimli kalp şeklindeki ay yıldızlı balon ile yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün test uçuşlarının ardından Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırları içerisinde yer alan Göbeklitepe’de sıcak hava balon uçuşları başladı. İlki geçen yıl yapılan ama pandemi nedeniyle ara verilen uçuşların bu yıl turizm sezonu boyunca sürmesi amaçlanıyor.

KAPADOKYA’DAN TAKVİYE

Dünyadaki tur operatörleri dikkatini bir turizm destinasyonu olarak bölgeye çekmeyi amaçlayan ilk uçuş, gün doğumunda “Türkiye Aşkına” isimli kalp şeklindeki ay yıldızlı balon ile başladı. Yaklaşık bir saat süren turda balona binenler, Göbeklitepe etrafında tur atarak tarihin sıfır noktasını havadan görme olanağı buldu.

Türkiye’nin ilk balon pilotu EAB Havacılık Genel Müdürü Bilge Ezel, “Artık Urfalıyız. Bayramdan sonra burada haftada üç gün ticari uçuşlarımız başlayacak. Talep arttıkça Kapadokya’daki balonlarımızın bir kısmını buraya getireceğiz. Yerelden alacağımız destek ile yeni yeni balonların buraya kazandırılmasını sağlayacağız” dedi.

 

Kaynak: anka