UFUK KEKÜL

Giresun merkezli 5 ilde sahte evraklarla “engelli raporu” çıkararak kamuyu zarara uğrattıkları belirlenen kişilere yönelik operasyonda, gözaltına alınan 20 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Bulancak Cumhuriyet Savcılığı’nın sorumluluğunda yürütülen soruşturma kapsamında, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Giresun, Ordu, İstanbul, Kocaeli ve Samsun'da eş zamanlı operasyonlar yaptı.

TUTUKLANANLAR ARASINDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA VAR

Sahte belgelerle devlet kurumlarından para aldıkları belirlenen aralarında Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi ve teknisyen olarak çalışan 20 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ikametlerinde yapılan aramada; çok sayıda doktor raporu evrakları, başka şahıslar adına düzenlenmiş engelli sağlık raporları, tahlil sonuçları, 2 adet ruhsatsız tabanca 34 fişek ve sahte belgelerle elde edilen 10 bin TL para ele geçirildi.

Giresun Valiliği’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, mahkemeye çıkarılan 20 şüpheliden 7’sinin ‘nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet’ suçlarının zanlısı olarak tutuklandığı ve cezaevine gönderildiği belirtildi.

 

Kaynak: anka