UFUK KEKÜL

Giresun’da araçlarıyla Aydınlar köyündeki evlerine giden Talıcoğlu ailesinin yoluna ayı yavrusu çıktı. Ayıyı gören aile önce kısa süreli panik yaşadı. Ardından da cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.  

Bir süre aracın önünden koşan ayı yavrusu, Süren mevkisinde çitlerden atladı ve ormanlık alana girerek gözden kayboldu.

“ÇOK ŞAŞIRDIK, KORKTUK”

Bahadır Talıç, “Kız kardeşlerimle eve gidiyorduk. Saat 23:00 sıralarıydı. Birden aracımızın önümüze atladı. Son anda farkedip durdum. Araçtan inmedik. Şaşırdık, korktuk. Ama daha yavruydu. Sonra koşmaya başladı. Sanırım yolunu şaşırmıştı. Bize bir süre baktı sonra kayboldu” dedi.

Veteriner Hekim Mehmet Yılmaz ise, bu mevsimde anne ayıların koruma güdüsüyle duyarlı olduğu için saldırganlaşacağını ve insanlara ve yaşam alanlarına zarar verebileceği uyarısı yaptı.  Ayılara zarar verilmemesini isteyen Yılmaz, “Bu mevsimde ayıların yiyecek ihtiyacı artıyor. Özellikle bal kovanlarına saldırıyorlar. İnsanlara ve mallara verdikleri zararlar sigorta kapsamında sayılarak karşılanıyor. Halkımız gördüğü yerde yetkililere bilgi vermeli. Ayı varlığının ve güzergahlarının tespiti için bu şart. Onlar koruma altında, vurulmaları yasak. Zarar verilmezse, onlar da zarar vermez” dedi.

Giresun’da özellikle Kümbet, Bektaş, Kullakkaya, Yağlıdere ve Alucra yörelerindeki ormanlık alanlarda ayı olduğu biliniyor ve takipleri yapılıyor.

Kaynak: anka