UFUK KEKÜL

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış, Yağlıdere ilçesinde derenin taşmasına neden oldu. Dere üzerindeki bir menfez, selin etkisiyle yıkıldı. Menfez yakınındaki bir halı sahada yapılan nişan töreninde mahsur kalan 100’den fazla kişi patika yol kullanılarak tahliye edildi.

Yağlıdere’de dün akşam saat 18:00’de başlayan sağanak yağış, ilçede hayatı felç etti. Ahallı mahallesinde daha önce yıkılan köprünün yerine yapılan menfez, ilçedeki derenin taşması sonucu yıkıldı.

Menfez yakınındaki bir halı sahada yapılan nişan törenine katılanlar, araçlarıyla birlikte mahsur kaldı. Vatandaşların yardımına AFAD ve TAMGA ekipleri koştu. Halı sahada mahsur kalan vatandaşlar, 150 metre patika yol kullanılarak tahliye edildi.

Sağanak yağış nedeniyle derenin üst kesimlerindeki HES’lerin baraj kapakları açıldığı ve taşkının da bu nedenle yaşandığı öne sürüldü.

VALİLİKTEN GECE YARISI AÇIKLAMASI

Giresun Valiliği, gece yarısı bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Giresun ili Yağlıdere ilçesinde aşırı yağışlardan dolayı Yağlıdere deresi üzerindeki menfezde meydana gelen taşkından dolayı yol, araç ve yaya trafiği geçişine kapandı.

Yağlıdere ilçesi Ahallı mahallesinde daha önce yıkılan köprü yerine yapılan menfez ve servis yolunun dere taşkını sebebiyle kullanılamaz hale gelmesinden dolayı halı sahada yapılan nişan töreninde bulunan yaklaşık 100 vatandaşımız mahsur kalmıştır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.

Nişan töreninin olduğu halı sahadan karayoluna uygun geçiş mevcut olup, yaklaşık 150 metre patika yoldan vatandaşlarımızın, AFAD ve kolluk kuvvetlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınarak güvenli bir şekilde tahliyesi tamamlanmıştır.”

 

Kaynak: anka