UFUK KEKÜL

Merkezi Giresun’da bulunan Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) yönetim kurulu başkanı Lütfi Bayraktar’a, iki ayrı muhtar derneği başkanları ile 53 muhtar tepki gösterdi. CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge de "Derhal görevi bırakmasını rica ediyoruz" dedi.

Fiskobirlik’e ilişkin gelişmeler EFİT A.Ş’de çalışırken işten çıkarılan bir kadının mahkemeye başvurarak açtığı davayla başladı. Geçen hafta duruşması da yapılan davada, işten çıkartılan kadının avukatı Öznur Yılmaz dilekçesinde; müvekkilinin Fiskobirlik Başkanı Lütfi Bayraktar tarafından WhatsApp mesajlarıyla taciz edildiğini, teklifleri kabul etmeyince işten çıkarıldığını öne sürdü.

Yılmaz, “Kadın çalışan, işini kaybetme korkusuyla susmuş ve amirinin davranışlarını anlamamazlıktan gelerek olayı baskılamaya çalışmıştır. Ancak buna rağmen, çeşitli bahanelerle ve yıldırma politikaları izlenerek kendisinin iş akdine son verilmiştir” dedi. 

CHP İL BAŞKANI: “GİRESUN'DAKİ AKP'LİLERE SESLENİYORUM, GEREĞİNİ YAPIN”

CHP İl Başkanı Fikri Bilge, iddialar üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Bilge şunları söyledi:

“Daha önce birlikte ticari anlamda kurumu zarara uğratan bazı usulsüz işler yapıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Müfettiş geldi incelemelerini yaptı. Olayın bir ticari bir de hukuki boyutu var. Ticari boyutuna bakıldığında alım satımlarda hatalar olduğu tespit ediliyor ve FİSKOBİRLİK’e 27 bin lira ceza kesildiğini öğreniyoruz. Hukuki kısım da ise incelemelerde tespit edilen konuların hukuka teslim edilmesi gerekir. Ancak konu bakanlık tarafından gündeme getirilmedi.

FİSKOBİRLİK yönetiminden de ses çıkmadı. Olay AKP içinde bir iç hesaplaşmaya doğru gidiyor. Şu anda görevdeki zatın çürümüşlüğün içinde olduğu görülüyor. Bu arada birliğin başındaki zat ile ilgili vahim iddialar var, yerel ve ulusal basına da yansıdı. FİSKOBİRLİK’te yaşanan olayları acaba AKP’liler içlerine sindirebiliyorlar mı?

Artık konu açığa çıktı. Bir kadın mağduriyete uğruyor. WhatsApp üzerindeki yazışmalar var, akabinde kadın işten çıkartılıyor. İnsani bir durum değil. Böyle bir durumun FİSKOBİRLİK içinde yaşanması Giresun adına utanç verici, yüz kızartıcı bir durumdur. Kendisinden, kibarca bir dille söylüyorum, derhal görevi bırakmasını rica ediyoruz. Buradan Giresun’daki AKP’lilere de sesleniyorum, gereğini yapın.”

Başkan Bilge, ayrıca FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi Nurittin Karan’ın boş olarak imzaladığı kağıdın üzerini doldurularak istifa etmiş gibi gösterildiğini iddia etti.

İKİ MUHTAR DERNEĞİNDEN BAYRAKTAR’A İSTİFA ÇAĞRISI

Giresun Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şenel ve Giresun Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Karabulut ile 53 muhtar, FİSKOBİRLİK yönetim kurulu üyeliği düşürülen Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan’a destek ziyaretinde bulundu. Muhtarlar adına konuşan Başkan Şenel, Lütfi Bayraktar’ın isminin telefon mesajıyla bir kadın çalışanı taciz ve işten çıkarması ve yönetim kurulu üyesi Karan’ın sahte belgeyle istifa etmiş gibi göstermesi iddiaları ile gündeme geldiğini anımsattı.

Bayraktar’ın Karan’a baskı ve yıldırma politikaları uyguladığını belirterek, “Ama bunda başarılı olamadılar. Biz başkana yapılan bu muameleyi kınıyoruz” dedi.

Nurittin Karan’ın FİSKOBİRLİK ile muhtarlar arasında köprü kurduğunu ve üreticinin birliğe fındık vermesini sağladığını ifade eden Tülin Şenel, şöyle konuştu:

“53 köy muhtarı olarak sonuna kadar Nurettin Karan’ın yanındayız. Biz bugüne kadar Fiskobirlik başkanını ne sokakta ne yanımızda ne derneğimizde ne de fındık üreticisinin yanında görmedik. Sayın başkanımıza karşı yapmış olduğu davranıştan dolayı kendisini 53 muhtarın adına şiddetle kınıyorum”.

“LÜTFİ BAYRAKTAR’I GİRESUN’DA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Giresun Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şahin, Lütfi Bayraktar hakkında ortaya atılan ‘telefonla taciz’ iddialarına ilişkin olarak ise, şöyle konuştu:

“Buradan bir kadın olarak hemcinslerime sahip çıkmak istiyorum. Basın yayın organlarına da yansıyan haberlere göre FİSKOBİRLİK’te çalışırken bir kadının tacize uğradığı iddia edilmekte. Giresun’dan Lütfi Bayraktar’a sesleniyoruz; bunu Giresun’da yapamaz. Giresunlular, muhtarlar ve siyasetçiler olarak hiçbir ayrıştırma olmadan hem kadınlarımıza hem de başkanımıza sahip çıkıyoruz. Lütfi Bayraktar’ı da bu şehirde kesinlikle istemiyoruz. Gerekirse biz bunun için miting bile düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu adam bu şehirden gidecek.”

BAYRAKTAR: TELEFON MESAJLARI BANA AİT DEĞİL

Lütfi Bayraktar ise henüz hakkındaki iddialara ilişkin bir açıklama yapmadı. Bayraktar, kendisini arayan basın mensuplarına “Telefon mesajları bana ait değil” demekle yetindi.

 

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

*CHP İL BAŞKANI FİKRİ BİLGE’NİN BASIN TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER

*FİKRİ BİLGE’NİN FİSKOBİRLİK’LE İLGİLİ AÇIKLAMASI

*GİRESUN MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI TULİN ŞENEL’İN KONUŞMASI

*SALONDAN GÖRÜNTÜ VE FAAL MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI HADİ KARABULUT’UN KONUŞMASI

*DIŞARIDAN GENEL GÖRÜNTÜ

 

Kaynak: anka