Usta tiyatrocu Genco Erkal, Ekim ayında yeniden Çankayalılar'la buluşuyor. 11 Eylül'de Ahmed Arif'in eserlerinden uyarlanan "Şahdamarım" oyunu ile Anıtpark'ta sahne alan Erkal, 1 Ekim'de bu kez Nazım Hikmet'in yapıtlarıyla oluşturulan "İnsanlarım" oyunu ile sanatseverlerin karşısında olacak.

Çankaya Belediyesi, usta tiyatrocu Genco Erkal'ı Ekim ayında yeniden Çankayalılarla buluşturuyor. 11 Eylül'de Ahmed Arif'in eserlerinden uyarlanan "Şahdamarım" oyunu ile Anıtpark'ta sahne alan Erkal, 1 Ekim'de bu kez Nazım Hikmet'in yapıtlarıyla oluşturulan "İnsanlarım" oyunu ile Çankayalı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Ücretsiz oyun, 1 Ekim saat 20.30'da, Çankaya Belediyesi tarafından açık hava tiyatrosuna dönüştürecek Koru Mahallesi'ndeki Arcadium AVM'nin otoparkında sahnelenecek.

"KAYITSIZ KALAMAZDIK"

Genco Erkal'ın açık hava sahne arayışı çağrısına belediye olarak hemen cevap verdiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Pandemi döneminde zor günler yaşayan sanatçılarımızın yanında olduk. Tiyatro oyunlarını satın alarak sanatseverlerle buluşturduk. Tiyatromuzun duayen ismi Genco Erkal’ın çağrısına kayıtsız kalamazdık. Usta sanatçımızın iki güzel oyunu önce Anıtpark’ta, şimdi de Koru Mahallesi'nde Çankayalı komşularımızla buluşturacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İNSANLARIM

Genco Erkal'ın Nazım Hikmet'in yapıtlarından uyarladığı "İnsanlarım" oyunu, dünya şairi Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'nde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyunun kurgusu içinde Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta – Babu'ya Mektuplar'dan bölümler ve o dönemde yazılmış şiirler ile mektuplar yer alıyor.  

Kaynak: anka