MUSTAFA USTA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan fırtına uyarısı üzerine uluslararası yük taşımacılığı yapan bazı gemiler rota değiştirdi. Sinop Limanı'na sığınan gemilerin bekleyişi sürüyor.

Karadeniz’de saatteki hızı 90 kilometreye kadar çıkması beklenen fırtına öncesi uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler Sinop’a sığındı. Bekleyişlerini burada sürdüren gemiler, hava şartlarının düzelmesinin ardından tekrar seyir alacak. Gemilerin bu süre zarfında tüm ihtiyaçları, talep edilmesi halinde Sinop Liman Başkanlığı’nca karşılanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ömer Tuncer, “Meteoroloji 2 gün evvelden bizleri uyarmıştı. Çok sert rüzgar eseceğini söyledi. Bunun üzerine hem balıkçı teknelerimiz etkilendi hem de kuru yük gemileri etkilendi. Ama hepsi limana demirledi. Meteoroloji’nin daha evvel bize bildirmesi sayesinde hiç kimse bir zarar görmeden güvenli bir şekilde hepsi limana girdi ve demir attı. Şu an da rüzgarın geçmesini bekliyorlar.”

FIRTINA KENTTE DE HİSSEDİLDİ

Sinop’ta etkili olan fırtına kentte de hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kent merkezinde bazı evlerin çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçuşu cep telefonu kamerasına yansıdı. Sinop’un Ayancık ilçesinde ise bir vatandaşın çatıdan düşen parçalardan son anda kaçma anı güvenlik kameralarınca görüntülendi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

*Gemiler

*Detay görüntüler

*Abalı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ömer Tuncer açıklamaları

*Detay görüntü

----

*Uçan çatı 

*Çatıdan düşen parçalar ve kaçan vatandaş

*Duvarların çatlaması 

Kaynak: anka