KENAN KUZUCU

Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Serap Yazıcı, “Ülkemizin çözüm bekleyen büyük sorunları var. Ekonomik kriz, işsizlik, geçim derdi vatandaşlarımızı oldukça bunaltmış durumda. Hiçbir frenleme mekanizması olmadığından dolayı ciddi sorunları yaşıyoruz. Türkiye parlamenter sisteme geçmelidir” dedi.

Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Serap Yazıcı, Kırıkkale’de gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’de çözüm bekleyen birçok sorunun olduğunu belirten Yazıcı şöyle konuştu:

“Üniversite okuyan gençlerimiz atama beklerken evlerinde mahkum kalıyor. Hala anne ve babalarından harçlık alarak hayatlarını sürdürmek mecburiyetinde kalıyor. Bunların altında Türkiye’de adalet sorunu karşımıza çıkıyor. İlk yapmamız gereken Türkiye’de hukukun üstünlüğünü benimsetmektir. Eğer bunu yaparsak ekonomik koşulların düzelmesini sağlayabileceğiz.

Türkiye’nin bu birikmiş sorunlarının temelinde aslında 2016’dan bu yana sürdürülen ve akabinde eklenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir anayasa değişikliğinin kabulü ve yürürlüğe girmesi olmuştur. Bu durum Türkiye’de büyük sorunları beraberinde getirdi. Ülkede yasama, yürütme ve yargı artık tek bir kişiye bağlandı. Hiçbir frenleme mekanizması olmadığından dolayı ciddi sorunları yaşıyoruz. Türkiye parlamenter sisteme geçmelidir.”

“EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK”

Gelecek Partisi Hazine ve Maliye Politikaları Başkanı Tuncay Dinç ise Türkiye genelinde ciddi anlamda ekonomik krizler yaşandığını söyleyerek şunları söyledi:

“Ülke genelindeki yatırım planlamaları yanlış yapılıyor. Maalesef Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Son birkaç yıldır çok yıldır istihdam alanında sorunlar yaşanıyor. Çoğu gencimiz devlet kapısından ekmek bulmak için mücadele ediyor. Şimdi bir mülakat sistemi var. Bizler iktidara geldiğimizde bu mülakat sistemini kaldıracağız.”

 

Kaynak: anka