SEFA GARDİYANOĞLU

Gebze’de iki çocuğun bir kediye yaptıkları işkence görüntüleri sosyal medyayı ayağa kaldırdı.  Görüntülerin ardından harekete geçen Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. Çocukların zihinsel engelli oldukları öne sürüldü.

Olay, Gebze Mevlana Mahallesi Erenler Caddesi bir evin çatı katında yaşandı. 15 yaşlarındaki iki çocuk, önce boğazına ip bağladıkları kediyi çatıdan aşağıya sarkıttı. Bir süre havada asılı kalan kediyi yukarı çeken çocuklardan biri daha sonra boğazındaki iple kediyi havada defalarca döndürdükten sonra yere bıraktı. Kardeş oldukları belirtilen diğer çocuk da bu sırada can çekişen kediye elindeki süpürge ile defalarca vurdu. Çevredeki bir vatandaşın cep telefonu ile çektiği video, sosyal medyada kısa sürede yayılınca tepkilere neden oldu.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ”

Çekilen videoyu bugün sosyal medya hesabından paylaşan SOHAYKO Başkanı Yasin Yılmaz, kediye işkence yapan çocukların ailesinden şikayetçi olacaklarını belirterek, “Kediye işkence yapan çocukların zihinsel engelli oldukları ve daha önce de bazı hayvanlara işkence uyguladıkları yönünde duyumlar aldık. Eğer bu çocuklar özel gereksinimli çocuklar ise, bir an önce koruma altına alınmalıdırlar. Yeni çıkartılan yasa ile derneklerin şikayet hakları ellerinden alınıyor. Biz şikayet hakkımızın geri verilmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: anka