YUSUF KILIÇ / JİYAN CİN

Gaziantep'teki özel MMT Amerikan Hastanesi'nde bugün saat 05.15 sıralarında MR görüntüleme merkezi yakınındaki havalandırma sisteminde yangın çıktı. 46 hasta tahliye edilerek diğer hastanelere gönderildi. Ekipler tarafından kontrol altına alınarak söndürülen yangnını çıkış nedeni araştırılıyor.

Hastanenin genel koordinatörü Cezmi Ük, yaptığı açıklamada; yangının hastane dışındaki havalandırma sisteminde çıktığını ve tedavi gören 46 hastanın tamamının tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Çok şükür herhangi bir yaralanma, zehirlenme veya nahoş olay olmamış, çok düzgün bir şekilde hastalar farklı hastanelere nakledilmiştir. Hastanedeki hastaların tahliyesi önlem amaçlı yapılmıştır. Müthiş bir organizasyon oldu. Daha önce yapılan yangın tatbikatlarının ne kadar işe yaradığını gördük. Çok senkronize, yarım saat gibi kısa sürede herhangi bir kaos oluşmadan hastane boşaltıldı. Şu anda hangi hasta nerede ve sağlık durumu nedir, biliyoruz. Çok şükür hafif atlatılmış bir kaza oldu. Yangının klimada yaşanması ve binanın içine girmemesi bizi sevindirdi. Ekiplerin müdahalesiyle kazasız, belasız halledildi. Tahliye edilen 46 hastamızda yangın veya dumandan etkilenmeyle ilgili herhangi bir problem yok."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: İNCELEMELER DEVAM EDİYOR

Gaziantep Valiliği de yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "1 Temmuz 2021 tarihi saat 05:15 sıralarında ilimiz Amerikan Hastanesi'nde yangın çıkmıştır. İlk belirlemelere göre yangının klima bölümünde çıktığı değerlendirilmektedir. Yangın esnasında toplamda 46 hasta sağlıklı bir şekilde tahliye edilmiş, hastalar arasında zehirlenme ve benzeri olumsuzluklar yaşanmamıştır. İncelemeler devam etmektedir” denildi. 

 

Kaynak: anka