YUSUF KILIÇ

Gaziantep Barosu ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) arasında hukuki iş birliği, karşılıklı dayanışma ve toplumsal farkındalığı kapsayan protokol imzalandı.

Gaziantep Barosu ile Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti arasında geniş kapsam ve içeriğe sahip iş birliği protokolü imzalandı.

Gazetecilerin mesleklerini yaparken karşılaştıkları zorluklarda hukuki destek ve yardım alabilmesi, medya-hukuk çalışmaları yapılması, iddianame okuma, mahkeme kararlarının yorumlanması, baro faaliyetlerinin kamuoyuna daha fazla duyurulması, farkındalık yaratılması, eğitim, seminer, konferans gibi ana başlıkları içeren protokole; GGC adına Başkan İbrahim Ay ve Gaziantep Barosu adına da Başkan İskender Kahraman imza attı. Gaziantep Barosu’nun yeni yönetimine “hayırlı olsun” diyen GGC Başkanı İbrahim Ay şunları söyledi:

“Baromuz ve yönetimi de bizim gibi seçimden çıktı. Yönetimleri oluştu. Yeni bir döneme başladılar. Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum. Türk hukuk ve adalet camiası adına çok güzel işlere imza atacaklarına eminim. Bugün bizler de GGC ve Gaziantep Barosu olarak birlikte çok güzel bir işe imza atıyoruz. Savunuculuk, farkındalık, eğitim, atölye çalışması, seminer, panel, söyleşi, karşılıklı etkinlik ve paydaşlık konularında iş birliği ve karşılıklı destekleri içeren bu protokolü GGC olarak çok önemsiyoruz. Bizler protokolün basın tarafı olarak, mesleğimizi yaparken her zaman türlü zorluklar ve hukuki sorunlarla karşılaşıyoruz. Baromuzun, GGC üyelerine mesleklerini icra ederken karşılaştıkları ve karşılaşacakları sorunlarda vereceği hukuki desteği çok önemsiyoruz. Baro ve basının en önemli ortak noktası, görev yaparken uymak zorunda oldukları bazı mesleki ve etik kurallar olmasıdır. Bu kuralların bazıları yasalarla belirlenmiştir. Her iki taraf da topluma faydalı hizmet yapan mesleklerin erbabıdır. Bu tür mesleklerde sorunlar her zaman yaşanır. Baromuz gibi katı yasal sınırlar içinde görev yapan STK’lar da çoğu zaman topluma kendilerini anlatma ve duyurma sıkıntısı yaşar. Biz de GGC olarak kamuoyunu bilgilendirme görevimizle birlikte baromuza bu konuda destek vereceğiz. Şehir, toplum ve insanı ilgilendiren durumlarda Baro ile birlikte hareket ederek farkındalık yaratmaya çalışacağız. Bunları nasıl ve hangi yöntemlerle yapacağımızı ve karşılıklı sorumluluklarımızın neler olacağını imza altına aldığımız bu önemli protokolümüz her iki tarafa da hayırlı olsun."

"BASIN KENTİMİZİN KALBİDİR"

Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman ise kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan GGC ile imzaladıkları protokolün her iki kurum adına da heyecan verici olduğunu söyledi. Kahraman, “Gazeteciler Cemiyeti Başkanım İbrahim Ay ve yönetimine bugünkü ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehrin kalbi olarak gördüğümüz yerel basını burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Yerel basınımızı biz kentin kalbi olarak nitelendiriyoruz. Çünkü basın sağlıklı çalışmazsa hiçbir kurum sağlıklı çalışamaz" dedi.

Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gaziantep basını her zaman yanımızda durdu. Gaziantep Barosu’nun el attığı, çözmeye çalıştığı her toplumsal olayda haklılığımız ölçüsünde destek verdiler. Sesimizi duyurdular. Bu destek bizim için çok değerli. Bizim için GGC zaten iş birliği yaptığımız bir kurumdur. Bugün sadece bu iş birliğini resmi hale getiriyoruz. Her iki kurum ve Gaziantep adına iyi işler yapacağımıza ve iş birliğimizin çok faydalı sonuçlar doğuracağına eminim. Özellikle kadına yönelik şiddet, çocuk, istismar, intihar gibi kamu vicdanını zedeleyebilecek haberler konusunda sizlere vereceğimiz hukuki danışmanlığın, bütün taraflar adına önemli olduğunu düşünüyorum. Basın davaları, görevinizden dolayı size açılan davalar ve sürekli değişen mevzuat ve yasalarla ilgili sizlere katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bu yolda yapacağımız söyleşi, panel, atölye çalışması, karma komisyonlar gibi etkinliklere bir an önce başlamak için heyecanlıyız. Birbiri ile ilintili iki meslek erbabının birbirinden alacağı çok destek olacağına inanıyor ve protokolümüzün tüm Gaziantep’e ve her iki güzide kuruma hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kaynak: anka