GÖKHAN TUZLADAN

Edirne’de görev yapan bir grup gazeteci, İtfaiye Haftası Kutlaması etkinlikleri kapsamında bir ilke imza atarak itfaiye erlerine asılsız ihbarda bulunup, bildirilen adreste kestikleri pasta ile günlerini kutlayıp sürpriz yaptı.

Önceden planlanan ve sadece itfaiye müdürü Erdoğan Göbel’in bilgisinin olduğu kurguya göre gazeteciler, Meriç Nehri kıyısında bulunan protokol evi yan tarafındaki ağaçlık alanda yangın olduğu yönünde ihbarda bulundu. Sirenlerini çalarak sürprizden habersiz bir şekilde alana gelen itfaiye ekibi sis bombasının olduğu dumanlı alana yöneldi. Karşılarında ellerinde kamera ve fotoğraf makineleri olan gazetecilerin yangını görüntülediklerini sanan itfaiye erleri pastayı görünce durumu anladı. Ekipman hazırlığını bırakarak hazırlanan masaya yöneldi. Masa üzerindeki pastayı gören ve kendileri için hazırlanan böylesi bir olay karşısında şaşkınlıkları gizleyemeyen itfaiye erleri duygulanarak, hatırlanmalarının güzel ve anlamlı olduğunu söyledi.

İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, “Bizi o kadar onore ettiniz ki; biz sanıyoruz ki yalnızız. Hakikaten yalnız değilmişiz. Bugün anladık. Bizim 307 yılımız bugüne tekabül etti. 307 yıllık bir meslek, bu meslek. 35 yıllık meslek hayatımda da böyle bir şeyi daha yeni görüyorum. Çok teşekkür ederim. Böyle günde, böyle bir zamanda hatırlanmak çok iyi bir şey. Bizi onore ettiniz, teşekkür ederim” dedi.

Hazırlanan pastanın mumlarını söndüren itfaiye erleri, çok duygulandıklarını yineleyerek pastayı kesti ve gazetecilere teşekkür etti.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* İtfaiye erlerine yapılan ihbarın telsiz kaydı ve pasta

* İtfaiyenin olay yerine intikali

* habersiz itfaiye erlerinin yangın mahalline gelişleri

* pasta kesilmesi ve itfaiye müdürü açıklaması

 

Kaynak: anka