Bodrum Belediyesi’nin düzenlediği "Garaova Gençlik Tarım Kampı" sona erdi. Gençleri tarımla buluşturmak amacıyla düzenlenen kampa, 4 dönemde toplam 120 genç katıldı. Katılımcılara teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Bu topraklarda kendi kendimize yetmeyi öğreneceğiz, gelecek nesillere sağlıklı gıdayı ulaştıracağız" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gençleri tarımla buluşturmak amacıyla düzenlenen "Garaova Gençlik Tarım Kampı" sona erdi. 5 Temmuz günü birinci dönem kursiyerlerin katılımıyla Pınarlıbelen Mahallesi’nde İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’nde başlayan kamp, 17 Eylül’de son dönem katılımcılarıyla tamamlandı. 6 dönem olarak planlanan ancak bölgedeki büyük yangınlar nedeniyle 4 dönem yapılan kampa Türkiye’nin farklı şehirlerinden 120 kişi katılım sağladı.

Gençlere, akademisyenler ve ziraat mühendisleri tarafından tohumculuk, seracılık, bitkisel üretim, hayvancılık gibi konularda eğitimin verildiği kampta Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da katıldığı söyleşiler düzenlendi. Kampa katılan gençler zaman zaman bölgedeki yerel ve kültürel etkinliklere de katıldı. 

İlk kez düzenlenen tarım kampına yoğun bir ilgi olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Etrim Bölgesi’nde 52 dönümlük arazide uygun koşulları sağladıktan sonra, gençliğin tarıma olan ilgisini çekmek, teşvik etmek amacı ile Gençlik Tarım Kampı'nı düzenlediklerini, yangınlar nedeniyle planlandığı gibi 6 dönem yapamadıklarını ancak gerçekleştirilen 4 dönemin çok verimli geçtiğini söyledi.

BAŞKAN ARAS: "GELECEK NESİLLERE SAĞLIKLI GIDA ULAŞTIRACAĞIZ"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgede ve ülkede tarımın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Türkiye hep kendi kendine yeten bir ülke olarak övünürdü, okullarımızda kendi ürünlerimizden oluşan yerli malı haftaları yapardık. Ancak küreselleşen dünya düzeninde, şirketleşmenin ön planda olduğu düzenden kim daha güçlüyse, kim daha ucuza mal edebiliyorsa onun ürünleri dünya pazarında dolaşıyor. Böyle olunca yerel ürünlerin bir kıymeti kalmıyor. Ancak bunların içinde gıda bambaşka bir yere sahip. Pandemi dönemi de gösterdi ki sağlıklı gıdaya erişimde kendi kendine yetebilen ülke potansiyeli bizler için hala çok büyük bir önem taşıyor."

Başkan Aras, "Yaşadığımız topraklar açısından çok şanslıyız. Bu topraklarda kendi kendimize yetmeyi öğreneceğiz. Çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillere sağlıklı gıda ulaştıracağız" dedi.

Toprak ve su potansiyeli açısından Türkiye'den çok daha küçük ölçekte olan ülkelerin tarımsal alanlarda Türkiye'den çok daha ileride olduklarına değinen Başkan Aras, asıl önemli olanın Türkiye'nin kendi tohumu, kendi üreti ve değerleri olduğunu belirtti.  

Yerel üretime sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Aras, kampı düzenleyen Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerine ve kampa katılan gençlere teşekkür ederek, "Her fidanın, her tohumun kıymetini bilmeli, üreterek yerele sahip çıkmalıyız" dedi.

 

 

Kaynak: anka