RAHİM TAŞKIN 

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde kimliği belirsiz bir kişi garajda bulunan tahta paletlerle park halinde olan otomobilin üzerine benzin dökerek ateşe verdi. Güvenlik kameralarına yansıyan kundaklamayla ilgili çalışma başlatan polis, kaçan şüpheliyi arıyor.   

Olay, 28 Ağustos saat 05:00 sıralarında Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’ndeki bir apartmanda yaşandı. Edinilen bilgilere göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi apartmanın yan tarafında bulunan garaja elinde benzin bidonu ile girdi.

İlk olarak garajda bulunan tahta paletlerin üzerine bir miktar benzini döken şüpheli daha sonra park halindeki otomobilin üzerine bidonda kalan benzini boşaltarak ateşe verdi. Kundaklama anı, güvenlik kameralarınca kaydedilirken, şüpheli olay yerinden hızla uzaklaştı.

Patlama sesini duyan apartman sakini, otomobilinin alev alev yandığını gördü. Dışarıya çıkarak komşularından yardım istedi ve alevlerin eve sıçramaması için aracına binerek garajdan çıkarttı. Yanan otomobile ilk müdahale mahalleli tarafından yapıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ekipleri kundaklamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken olay sonrası kaçan şüphelinin arandığı bildirildi.

 

Kaynak: anka