Ünlü fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, paramotorla çektiği doğa fotoğraflarını Nilüfer Fotoğraf Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Sergi Ekim ayına kadar gezilebilecek.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü uzun aradan sonra sanatseverleri özel bir sergiyle buluşturdu. Pandemi nedeniyle bir süredir sanat etkinliklerine hasret kalan sanatseverler, bu hasreti ,sanatçı Ali Kabaş’ın, Gümüştepe Mahallesi’ndeki Nilüfer Fotoğraf Müzesi’nde  açılan “Gökyüzünden Yeryüzü” isimli sergisi ile giderdi.

Serginin açılışına, fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, serginin küratörü Engin Özendes, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ile sanatseverler katıldı.

Uzun aradan sonra sanat etkinliklerinde buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, “Bu özlediğimiz tabloyu en son bir yıl önce yine burada özel bir sergide yaşamıştık. Bugün burada tekrar bir sergi düzenliyor olmak bizim için mutluluk verici. Teknolojiyle insanı, doğayı buluşturan Kabaş’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

2002 yılından bu yana paramotorla çekiği fotoğraflarından 22 tanesinin sergide yer aldığını söyleyen Ali Kabaş da böyle bir sergiden yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Serginin küratörlüğünü yapan Engin Özendes de Ali Kabaş’ın gökyüzünden izlediklerine farklı bir ruh, enerji, sonsuz bir özgürlük duygusu kattığını söyledi.

Yeryüzünde henüz el değmemiş alanların varlığını gözler önüne seren  “Gökyüzünden Yeryüzü” sergisi, 10 Ekim’e kadar açık kalacak.

ALİ KABAŞ, FOTOĞRAFLARININ HİKAYESİNİ ANLATTI 

Serginin açılışının ardından fotoğraf sanatçısı Ali Kabaş, düzenlenen söyleşide fotoğraf hayatını anlattı. Nilüfer Belediyesi Sanatevi’nde düzenlenen söyleşide Kabaş, fotoğrafın kendisi için bir seçme sanatı olduğunu belirtti. Kabaş, “Fotoğraf makinesinin kadrajı bizim tuvalimiz. Bu tuvale ne sığdırdığımız bize, bizim seçimimize bağlı” dedi.

Fotoğraflarından örneklerle farklı çalışmalarını anlatan Kabaş, ilgisini çeken konularda fotoğraf çektiğini belirterek, “Kendi dünyamla fotoğrafı birleştiriyorum” diye konuştu.

 

 

Kaynak: anka